Nesten alle kjenner noen med demens

leder Tove Karin H. Lervik, Nasjonalforeningen for folkehelsen Halsa demensforening,

leder Tove Karin H. Lervik, Nasjonalforeningen for folkehelsen Halsa demensforening,

Av

En bestemor? En nabo? En ektemann? En venninne? En kollega? Vi kjenner nesten alle noen som har en demenssykdom.

DEL

LeserbrevOver 77.000 mennesker i Norge har demens. Og selvsagt er det mange her i Halsa. I de nærmeste ukene skal vi vie denne gruppen medmennesker ekstra oppmerksomhet. Det er nemlig tiden for årets Demensaksjon. Enten du selv skal ut å gå med bøsse, delta i et arrangement til inntekt for Demensaksjonen, lage din egen innsamling eller åpne døren for en bøssebærer, vil det vi som enkeltpersoner kan bidra med være viktig. Ja, kanskje livsviktig.

Det finnes dessverre ingen kur mot Alzheimer og andre demenssykdommer. Det gjør det ekstra vanskelig å få en slik diagnose. Men forskerne håper de kan knekke koden, og det forskes mye. Men det trengs mer. Og her kan vi gi dem litt drahjelp, ved å støtte opp om Demensaksjonen.

Selv om det ennå ikke finnes noen kur, tror vi det likevel er mye vi kan gjøre, gjennom aktiviteter, støttetilbud, kurs og informasjon. Og med et smil og en utstrakt hånd.

Alle kan få demens. Nesten alle kjenner noen med demens. Demens angår oss alle.

Årets Demensaksjon er en mulighet til å vise at du bryr deg.

6. Klasse ved Halsa barne- og ungdomsskole vil besøke deg med innsamlingsbøsse for Demensaksjonen i løpet av uke 38. Valgfaget Innsats for andre koordinerer aksjonen sammen med lokalforeningen, tusen takk for innsatsen til dere alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags