Vi skal berge Høytrykken

Høytrykken skal taes vare på og friområdet i Vanndamman blir ikke rasert, skriver (mulig) utbygger Ole Tønder.

Høytrykken skal taes vare på og friområdet i Vanndamman blir ikke rasert, skriver (mulig) utbygger Ole Tønder.

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har lest Asbjørn Jordahls innlegg i TK den 18. november, og sier meg enig i at Kristiansund har en interessant og spennende vannverkshistorie. Etter at Høytrykken ble tatt ut av bruk for snart 50 år siden, har den stått avstengt og til forfall og vært utilgjengelig for allmenheten. Ved å bygge en moderne restaurant på toppen av høytrykken, vil alle få tilgang til området.

Jeg må gjenta at vi ikke skal røre noe av natur osv. mot Vanndammen, slik at den kan brukes som før. Friområdet blir ikke rasert. Høytrykken slik den står i dag er i ferd med å bli sprengt i stykker av røtter på trær som gror under steinene. Høytrykken skal taes vare på. En ny bygning blir boltet fast på toppen av bassenget. Bassenget vil aldri kunne benyttes til vannbasseng igjen.

Asbjørn Jordahl kaller det et knep når vi regulerer en tunnel fra Vuggaveien med heis opp til bygget. Hva er knepet, Asbjørn? Hvis du leser reguleringsforslaget, vil du se at det er satt inn rekkefølgebestemmelser slik at tunnel og heissjakt må bygges før restauranten bygges. Høytrykken restaurant vil bli en ny attraksjon for Kristiansund, og deler av glassfasaden vil bli solcellepaneler slik at vi får et bygg som ikke trenger mye energi.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken