Flere arbeidsplasser må skapes

Bedre sosiale rettigheter for dem som tør å starte for seg selv er et helt vesentlige bidrag for den nyskaping som må skje, mener Pål Farstad (V)

Bedre sosiale rettigheter for dem som tør å starte for seg selv er et helt vesentlige bidrag for den nyskaping som må skje, mener Pål Farstad (V)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerFramtidens arbeidsliv må være smart, grønt og inkluderende. I 2018 ble det skapt 56.000 nye jobber i Norge. Sysselsettingen økte med 70.000 personer de siste to årene.

Arbeidsledigheten går ned, antallet lærlingplasser øker og færre går på tiltak fra NAV. Dette er bra, men Venstre mener vi trenger en enda sterkere satsing. Særlig gjelder det bedrifter som bidrar til nyskaping. Her har vårt område av landet stolte tradisjoner som må utvikles videre.

Derfor er jeg glad for at Venstre har fått gjennomslag for at regjeringen vil utarbeide en egen strategi for små og mellomstore bedrifter. Jeg er også fornøyd med at vi i regjeringsplattformen har fått gjennomslag for at sykepengeordningen for selvstendig næringsdrivende skal styrkes.

Det vil alltid være risiko forbundet med å starte virksomhet, men for Venstre er det viktig å redusere denne risikoen. Bedre sosiale rettigheter for dem som tør å starte for seg selv er et helt vesentlige bidrag for den nyskaping som må skje.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags