Dårlig partilederdebatt

Foto:

Av
DEL

LeserbrevMulig debatten var bra for de uten høreapparater, men for meg var det et mareritt. Når flere hyler og skriker i munnen på hverandre forsvinner de politiske skillelinjer og poengene i debatten. Men det er vel dette som er det som pressen vil ha gjerne, underholdning uten politikk som allmuen kan ta del i. Da kan pressen vurdere hver deltaker med terningkast og tolke ut fra politiske journalister sitt politiske ståsted, uten å kamuflere eget politisk ståsted.

Noe av det jeg synes ikke kom fram i debatten var hvordan partiene skal klare å få eldreomsorgen på fote før eldrebølgen slår inn. Selv om de var innom tema rant den bort i prat om bompenger. Hva med de eldre som trenger mer hjelp, slippe å gjøre sitt fornødne i bleie for at det er for lite folk i pleie og omsorg på grunn av manglende ressurser, (penger) til å ansette flere. Det samme kan vel også overføres til barnevern, der det også mangler penger til å ansette flere barnevernspedagoger. I skolen mangler det lærere med spesialpedagogikk, slik kan en fortsette. Hvor skal pengene hentes fra? FRP sin løsning er å fjerne eiendomsskatten? Hva skal en da ta pengene fra? Skal det da tas fra kultur og idrett? Eller skal en ta det fra investeringer til å utvikle kommuner?

Beklager at jeg går løs på et parti! Grunnen er at en blir utvetydig i sin retorikk, men det er jo ikke bare FRP som er uenig i eiendomsskatt. Flere av partiene på høyresiden i norsk politikk er det, men ingen flagger saken så høyt som FRP, men beklageligvis har de ingen svar på hvor de vil ta pengene fra, noe som resten av høyresiden i norsk politikk heller ikke har svar på. Det blir lite troverdig. Høyre mener jo at sentralisering er svaret slik jeg forstår det, mulig jeg tar feil, men det er hørselen som svikter når en hyler i munnen på hverandre, men det virker slik at jo lenger unna skattekontoret er og lengst unna tingretten så er det beste for innbyggerne. I miljøspørsmålet har Høyre et godt alternativ synes de selv. Om du bor i distriktene så kan en reise 36 mil for å komme til en trafikkstasjon for å avlegge en føreprøve, jo en må si det er et godt miljøtiltak dette noe som Miljøpartiet de grønne føle seg godt hemme i.

Et håp for den neste partilederdebatten må bli at de som begynner å snakke i munnen på en debattant ikke får ordet resten av debatten. Personlig lærte jeg som barn at en ikke skal snakke når andre har ordet. Den lærdommen er for lengst forsvunnet fra hva foreldre lærer barna sine. Forresten ikke så rart at de har tatt den bort dette fra det de lærer barna sine da norske politiske ledere ikke fikk dette med seg i sin egen barndoms lære.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags