Quo Vadis Kristiansund

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevAsbjørn Jordahl er et ektefødt barn av arbeiderbevegelsen. Han er heller ingen hvem som helst i Arbeiderpartiet med sin bakgrunn som ordfører, stortingsrepresentant og statsråd. Når han nå trekker sin anbefaling til velgerne om å stemme Arbeiderpartiet, og selv ikke vil stemme på partiet, vekker det gjenlyd langt ut over Nordmøres grenser.

Jordahl hadde i det lengste håpet at Arbeiderpartiet ville utgjøre en forskjell i sykehussaken. Dette håpet ble skutt i filler av Jonas Gahr Støre da han besøkte Kristiansund sist mandag. Samtidig bekrefter dette det jeg har skrevet tidligere. Det finnes ingen, absolutt ingen politiske parti, som vil omgjøre vedtaket om å bygge fellessykehuset på Hjelset.

Noen spørsmål melder seg. Er det på tide å skifte fokus? Eller skal vi fortsette å protestere mot et fullbyrdet faktum? Jeg mener det fortsatt er mye å kjempe for. Først og fremst gjelder det innholdet i sykehuset vårt og det antall arbeidsplasser innholdet genererer.

Statsråd Høie har selv sagt at det skal være et FORSTERKET DMS i Kristiansund. Jeg har tenkt å ta han på ordet. Det åpner for et stort antall poliklinikker. Dagkirurgien som allerede er vedtatt, kan bli langt mere omfattende enn vi i dag forestiller oss, utredningene om det nasjonale inovasjonssenteret, som det er bevilget millioner av kroner til, er jeg særlig spent på, og aldersrelaterte sykdommer i en stadig økende eldre befolkning, medfører at mange av disse sykdommene ikke nødvendigvis skal behandles på de dyreste og mest spesialiserte sykehusene. I tillegg går den teknologiske utvikling innen utstyr og medisiner i rasende fart. Det er mange muligheter som åpner seg.

En avgjørende forutsetning for at vi skal lykkes på disse og mange flere somatiske områder, er at sykehusbygningen forblir i statens eie. Dessverre var Støre særdeles uklar da han ble intervjuet av KSU.no om dette spørsmålet. Blir vår sykehusbygning solgt som en del av finansieringen av fellessykehuset på Hjelset, er løpet kjørt. Det må motarbeides med all kraft.

Mange har fortsatt raseriet i seg etter den maktarrogansen vi møtte i sykehussaken. Jeg anbefaler at vi nå begynner å realitetsorientere oss. Skuffelse og bitterhet må ikke føre til at vi blir handlingslammet. Det er for mye å kjempe for ennå. I debatten om Kings Bay ulykken uttalte den profilerte sosialisten Trygve Bull da Gerhardsen klamret seg til makten: «Man skal ikke forlenge det liv som er en beskåret». Oversatt til nordmørsk blir det: De e for seint å snyt sæ når nasen e vækk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags