Nei til deponi av farlig avfall på Raudsand

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevEtter flere presseoppslag vedrørende deponi for farlig avfall på Raudsand i Nesset kommune, har mange politiske lokallag og andre gått ut og sagt klart neitil at Bergmesteren får konsesjon for videreføring av lagring i deponiet.

Sylvi Listhaug har flere ganger uttalt i riksdekkende media og lokalpressen at Fremskrittspartiet går imot at et slikt deponi av farlig og giftig avfall skal kunne legges til Raudsand. FrP sine politikere i Fylkesstyret, Fylkesutvalg, Fylkesting og lokallag stiller seg bak et nei til deponi på Raudsand.

Samtidig som man sier nei til et slikt deponi, må det også kreves at det ryddes opp i de tidligere «dumpinger» av farlig avfall som har ligget der altfor lenge. Vet man hva som egentlig ligger der?

I 1989 begynte Aluscan med «resirkulering» av avfall i de nedlagte gruvene. De ble dømt for grov miljøkriminalitet i 2004, det er 13 år siden. Lite har blitt gjort for å rydde i deponiet og rense opp i de miljøsyndene som fortsatt ligger der 28 år etter.

Rapporten som ble lagt frem i august fra Ola Øverli og Chiara Isola, fortsterker vårt standpunkt. Vi tar miljøet og menneskene på alvor og sier derfor nei til deponi på Raudsand i Molde nye kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags