Vekst i sjømat- dette må Nordmøre ta del i

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sjømatnæringen sysselsetter ca. 55.000 årsverk i Norge. Verdiskapningen i form av bidrag til BNP er på over 50 milliarder kroner og produksjonsverdien på nærmere 180 milliarder.
Et havbruksanlegg på sjøen bidrar til ca. 50 årsverk. En mellomstor fiskebåt til ca. 10 årsverk.

Oppdrettsselskapene og fiskerinæringen har vært bidragsyter til å utvikle en stor og profesjonell leverandørindustri. Disse bedriftene vil vokse sterkt de kommende år.
På Nordmøre har vi i dag fire-fem bedrifter som på sine områder kan kalles verdensledende. Disse sysselsetter i dag cirka 300 personer og omsetter for cirka 500 millioner per år. Ordrereserven for disse bedriftene er og vil være meget god i tiden som kommer.

Formelen for suksess er i første rekke kunnskap og kompetanse, «stå-på-vilje», samt tilgang på kapital, offentlig og privat. Våre politikere må bidra på en slik måte at Nordmøre kan ta del i den «blå revolusjon».

Pål Farstad har mer enn 20 års erfaring fra ulike roller i norsk fiskerinæring. På Stortinget blir han lyttet til og er en stor bidragsyter i fiskerispørsmål. I siste stortingsperiode har han blant annet bidratt til:
 

Økt bevilgning til havforskning og utdanning (Campus Kristiansund)

Sikret lokalt eierskap til fiskefartøy og fisk

Utviklet et balansert forhold mellom oljeutvinning og fiskerinæring. Olje er viktig for Nordmøre
 

En stemme på Pål er den beste garanti for at Nordmøre får ta del i den økte verdiskapningen i havrommet.

Godt valg!                                       

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags