Et vedtak blottet for medmenneskelighet av dimensjoner

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har i nyhetene nylig vært vitne til at Utlendings-nemndas leder Johan Berg helt uanfektet har slått fast at et av verdens verste terrorland, Afghanistan – er et trygt og naturlig sted for unge Farida fra Dokka.

Det var noe kaldt og kynisk over nemndas leder, der han gjorde et nummer ut av at UNE har foretatt enkelte endringer etter at Farida-saken har vært gjennom alle tre rettsinstanser. UNE står fast på at Farida ikke får returnere til sine venner og skolen – der hun selvfølgelig hører hjemme.

Dette er noe som har gått innpå mange av oss, inkludert undertegnede som er lærer av yrke. Det er rett og slett for jævlig at det skal sitte en gjeng i UNE og ha slik myndighet til å fatte slike skjebnesvangre avgjørelser.

Jeg forventer at det er flere partier enn Sosialistisk Venstreparti som gjør et opprør mot slike forkastelige vedtak som Johan Berg og UNE har fattet. Her har man gått seg blind i juridiske finurligheter – totalt blottet for noe som helst medfølelse for et barn som overhodet ikke har noe å gjøre i et krigsherjet land som Afghanistan.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken