Kan ikke stole på Trump

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Verden kan ikke stole på at Donald Trump skal sikre verdensfreden. Det er akkurat dette som er grunnen til at vi trenger FNs atomvåpenforbud. Nord- og Sør-Korea kan på eget initiativ tilslutte seg forbudet og bli kvitt atomvåpen på den koreanske halvøy.

På bare noen uker har Trump vist med all tydelighet at vi ikke kan stole denne typen avtaler - med to eller noen få parter, og med atomnedrustning bare for den ene parten. Trump har også demonstrert at man ikke bør stole på at menn med sårbare egoer klarer å takle den eksistensielle krisen som faren for atomkrig utgjør.

Nord-Korea har i dag stengt ned sitt atomprøvesprengningssted, og viser med dette at de tar skritt mot atomnedrustning. De må fortsette å bevege seg i denne retningen sammen med Sør-Korea og resten av verden.

Sør-Korea har drevet prosessen fram hele veien. De har strategisk pleid Trumps ego hele veien, for å unngå at han skulle ødelegge hele avtalen med et nattlig Twitter-utbrudd. De må ikke gi opp. Norge må støtte dem videre.

Vi i ICAN-bevegelsen har blitt anklaget av Trump for å leve i en fantasiverden, og av for eksempel Christian Tybring-Gjedde (FrP) for å være urealistiske. Men denne episoden viser at det er vi som er realistiske. Vi har en strategi for å oppnå en atomvåpenfri verden, med multilateralt diplomati og en FN-traktat.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken