Tustna pensjonistlags sommeravslutning

Av
DEL

LeserbrevFredag, 26. juni inviterte Tustna pensjonistlag til sommeravslutning , noe forsinket i forhold til mai som vanligvis er måneden for sommeravslutning . Sommeravslutningen ble holdt i lokalene til Leira forsamlingshus. Det var dekket til 20 personer, og 19 stykker kom til avslutningen. Bordene var dekket og pyntet med friske og fine nyplukkede sommerblomster, bordene satt enkeltvis med maksimum 4 personer ved hvert bord. Alle " regler " i forhold til pågående virus var fulgt. Herunder god avstand, antibac, oversikt over alle tilstedeværende behørig notert og beklagelig vis ingen klemmer/håndhilsing.

Klokken 1300 startet vi opp, leder for Tustna pensjonistlag ønsket frammøtte velkommen og informerte om pålagte regler i forhold til pågående virus. Likeså informerte leder om dagens program med mer. Spellemann med sitt trekkspill var ankommet, slik at sang og musikkunderholdning kom igang. Tustna pensjonistlag er en sang- og musikkglad gruppe, og vi har flere gode stemmer iblant oss som ofte " drar " i gang og får med de fleste i sangen.

Sommeravslutningene er vanligvis uhøytidelige og mest ment som et sosialt samvær uten spesielle saker innen de eldres ve og vel. Leder informerte allikevel om den nye sammensetningen av Aures eldreråd hvor blant annet Reidar Lie, Aure ble valgt som leder for eldrerådet og undertegnede som nestleder. Umiddelbart etter det nye eldrerådet var satt, fikk nestleder i oppgave å sende en anmodning til Aure kommune vedrørende manglende belysning på Soleimsundbrua . Epost brev til Aure kommune vedrørende manglende lys på brua er sendt.

Likeså fikk pensjonistlaget av Per en grei orientering om pengene ( 400 millioner ) som av staten er tildelt kommunene som et ekstra tilskudd til bruk for de eldre i forbindelse epidemien. Tustna pensjonistlag regner med at Aure kommune informerer både eldrerådet og pensjonistlagene i kommune om hvordan kommunens tildelte del av midlene fordeles og eller kan søkes om.

Planlagt høsttur til Åndalsnes ble tidligere avlyst, men nå som det lettes på reisekravene også innenlands, ble det stilt spørsmål om ikke en slik tur allikevel kunne arrangeres. Forespørsel om dette er allerede sendt. Skulle dette la seg gjør, vil laget bli orientert.

Det var tydelig at en slik sammenkomst var et savn, praten gikk livlig, latteren satt løst og nyheter ble utvekslet som det seg bør og hør. Både sanger og melodier ble sunget og spilt innimellom. Snart var det tid for servering, kaffe og kaker. På forhånd var det laget i stand "sommertallerken " med mye godt. Maten var tilberedt på tallerken til hver enkelt, pakket i plast og oppbevart kjølig fram til servering, hjemmelaget eplekake og kaffe til dessert. Det var tydelig at det hele falt i smak og vil bli gjentatt til neste sommeravslutning. Oppskrift på eplekaken ble etterlyst, den er allerede sendt pr brev til vedkommende.

Alle sammenkomster i pensjonistlaget blir vanligvis avsluttet med åresalg, også denne gangen, omtrent alle " årer " ble solgt gevinster utdelt, og med takk for dagen og ønske om en god sommer og velkommen til første møte etter sommerferien fredag 28. august, ble møtet avsluttet.

God sommer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags