8. mars feiring på Tingvoll

8. mars komiteen legger de siste planene. Fra venstre Anita Villa, Bente Sørvik, Cathrine Grutle Laila Iren Vangen og Torill Enger Karlsen.

8. mars komiteen legger de siste planene. Fra venstre Anita Villa, Bente Sørvik, Cathrine Grutle Laila Iren Vangen og Torill Enger Karlsen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI tradisjonens tro feires den internasjonale kvinnedagen den 8. mars på Tingvoll i år også.

Vi følger opp tidligere suksesser med appeller, film og kaffe og kaker på Tingvoll Fjordhotell kl. 19 den 8. mars. Dagens appellanter er journalist Lina Engelsrud - og iranske Sooda Be, bosatt i Tingvoll.

Engelsrud har mange tanker rundt #MeToo-kampanjen som hun vil dele med oss. I tillegg vil hun markere at det er 40 år siden likestillingsloven ble vedtatt. Den har betydd mye for kvinner i Norge, men enda er det jo et stykke igjen før kvinner og menn er likestilt, ikke minst i hverdagslivet.

Sooda Be setter det hele i perspektiv ved å fortelle om hvordan det er å være kvinne i Iran i dag, og når hun vokste opp der.

I samarbeid med Tingvoll kinolag vises den prisbelønte filmen "Hva vil folk si?". Regissøren bak er norskpakistanske Iram Haq. Temaet for filmen er æreskoder, sosial kontroll og tvangsekteskap her i vårt flerkulturelle Norge. Det er en gripende film om hvordan ei unge jente dras mellom to kulturer.

Det er viktig å ha tid å prate en slik dag, og praten får gå mens vi nyter kaker og kaffe på hotellet. Synge skal vi også. Tingvoll har jo sin egen 8. mars sang diktet av Anne Kristin Løes.

8. mars-komiteen består i år av Anita Villa, Torill Enger Karlsen, Laila Iren Vangen, Bente Sørvik, Cathrine Grutle og Sissel Hansen. Det er artig å arrangere 8. mars fordi folk blir så glade for at vi gjør det. Vi ønsker oss nye, unge deltakere i komiteen.

Markeringen av kvinnedagen starter allerede klokka 18. Da inviterer Cathrine Grutle 8. mars gudstjeneste i kirka. En tradisjon som startet i fjor med godt oppmøte også der.

Alle er velkomne både i kirka og på hotellet – også menn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags