Gå til sidens hovedinnhold

Tanker om terror og katastrofer

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Terrorangrepene i Storbritannia og tidligere i Frankrike var avskyelige handlinger av feige religiøse ekstremister som krevde titalls uskyldige europeiske liv, og må fordømmes på det sterkeste.

Men, i perioden 2000 til 2014 ble 140.000 mennesker drept i 61000 terrorangrep, de fleste i Pakistan, Irak, Nigeria, Afghanistan og Syria.

Den syriske borgerkrigen har rast siden 2011 og krevd 500.000 liv og drevet 15 millioner mennesker på flukt. I 2016 var totalt 65 millioner mennesker på flukt fra krig og undertrykkelse, de fleste i Syria, Afghanistan, Somalia, Sudan og andre afrikanske stater. Over 20 millioner mennesker står i akutt fare for hungersnød og sultedød i Jemen, Sudan, Somalia og Nigeria. Hundretusenvis drepte. 65 millioner drevet på flukt. 20 millioner på sultedødens rand. Greier vi å se for oss nøden bak disse tallene?

Hvor er våre tårer, hvor er vår empati, hvor er våre minnestunder og støttekonserter for alle disse millioner av mennesker i resten av verden? Er et europeisk liv mere verd enn et syrisk eller afrikansk?

Så lenge vi har en så ulik fordeling av verdens goder, er jeg redd terrorismen bare vil vokse seg sterkere og sterkere, også her i Europa.

Kommentarer til denne saken