Takk til alle som er med på dugnaden

Staten har ledet dugnaden, men det er vi som har raket løvet og malt gjerde, sier en takknemlig Stian Andre Bjørshol Smalø i Averøy Høyre.

Staten har ledet dugnaden, men det er vi som har raket løvet og malt gjerde, sier en takknemlig Stian Andre Bjørshol Smalø i Averøy Høyre. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære nordmøringer! Vi har alle levd i et annerledes Norge det siste halvåret – et Norge preget av stengte butikker, distansering og intensiv bruk av håndsprit. Da regjeringen 12. mars vedtok de mest inngripende tiltakene på norsk jord i fredstid overrasket det oss alle. Nordmøre befant seg, likt som resten av verden, i en pandemi.

Det har vært utfordrende at vi på Nordmøre, hvor smitten i enkelte kommuner har uteblitt, må følge de samme reglene og retningslinjene som episentrene i de større norske byene. Noen tok til orde for at det burde gjøres tilpassede tiltak for hver kommune. Hvorfor måtte vi innskrenke livene våre så mye, her hvor smitten heller var beskjeden? Skolebarn gikk glipp av utdanning, bedrifter mistet kundegrunnlaget, salatbarer ble stengt, konserter ble avlyst og begravelser foregikk i stillhet. Et sunnhetstegn med vårt lokaldemokrati er at vi opponerer når vi ikke er enige, eller føler at tiltak og begrensninger på livene våre ikke er nødvendig. I dette tilfellet måtte vi bare innrette oss, og stole på at myndighetene og fagfolkene hadde rett.

Selv om situasjonen langt i fra er over, ser det ut til at mye av de retningslinjene og reglene som ble gitt, har fungert. Myndighetene i Norge fikk kontroll på smitten, og reduserte antallet som ville ha dødd i pandemien. Spørsmål om innholdet i restriksjonene skal og bør i ettertid reises. Alle kan derimot stille seg bak formålet disse tiltakene har; å verne om risikogruppene gjennom en felles dugnad. Regjeringen, med Høyre, Venstre og KrF, har ført Norge stødig gjennom krisen, i tett samarbeid med de andre partiene på Stortinget. Da krisen rammet som verst, passet politikerne på oss. Uten stabilitet og handlekraft ville ikke dette gått.

Politikernes arbeid blekner likevel i forhold til den innsatsen som har vært fra hver og én av oss. Staten har ledet dugnaden, men det er vi som har raket løvet og malt gjerdet. Hver gang du har avstått fra besøk, fest eller vært nødt til å gå ekstra omveier for å unngå folkemengder, har du bidratt. Alle de små og store handlingene vi har gjort sammen, har resultert i lave smittetall. Spesiell takk til alle de som gjennom sitt yrke må ha nærkontakt med mennesker og som utsetter seg selv for stor risiko for å at samfunnet skal fungere. Samtidig har vi en oppfordring til alle: For at alt som er gjort ikke skal bli forgjeves, er det viktig å fortsatt overholde 1-metersregelen og retningslinjene fra Folkehelseinstituttet.

Til næringsdrivende og ansatte som er uroet for firmaet eller jobben sin; vit at vi følger med, og at vi er her for å lytte. For at politikerne skal kunne gjøre de rette tiltak for å hjelpe, er de avhengige av innspill. Ikke være redd for å ta kontakt.

Livet blir nok ikke helt det samme etter at pandemien en gang tar slutt. Den har lært oss mye, ikke minst det å verdsette livet, og friheten til å gjøre det man vil.

Takk for innsatsen!

Averøy Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken