Jobben med å få fjernet helseforetaksmodellen fortsetter, John Koksvik

Olof Palme sa en gang at politikk er å ville. Nå er jobben vår å sørge for at mange nok vil fjerne helseforetaksmodellen.

Olof Palme sa en gang at politikk er å ville. Nå er jobben vår å sørge for at mange nok vil fjerne helseforetaksmodellen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevFørst må jeg få takke for fine ord og tilliten du viser meg. Jeg setter stor pris på det.

Arbeidet med å få fjernet helseforetaksmodellen fortsetter. Og alle tilbakemeldingene både jeg og andre får, motiverer oss. For de er mange. Over hele landet skaper denne modellen frustrasjon og uro, og de som melder fra, må tas på alvor. Jeg har latt meg sjokkere mer enn en gang, over framstillinger av hva denne styringsformen har ført til.

Og jeg er dypt uenig med dem, som mener dette kun handler om penger. Nei, det gjør ikke det. Det handler om selve modellen. Ta bare de siste eksemplene her i Møre og Romsdal. I hvilken annen bedrift ansetter du en ny direktør, når det skal kuttes 130 årsverk? Eller lar fagdirektører som har kommet med uriktige opplysninger i en styresak, evaluere seg selv? Og sist, men ikke minst, lar ansatte på en arbeidsplass leve i uvisse et helt år? Jeg bare spør.

Jeg har bodd så lenge ved kysten, at jeg har sluttet å rope i motvind. Så de som ikke vil høre, bruker jeg ikke tid på. Det er bedre å rope i den skogen, en får svar. Og svar får vi. Fra nord til sør, og over partigrensene. For dette går langt forbi partipolitikken. Her er vi mange fra flere partier, som jobber for en felles sak. Jeg har blitt godt kjent med mange dyktige mennesker, som står for det samme som vi.

Du ber meg vekke «noen langt der oppe som har makt, ansvar og mulighet til forbedringer.» Tro meg, det har vi prøvd. Mange ganger. Men så langt har det ikke nyttet.

Det er imidlertid mange gode krefter der ute, som står sammen med oss. Og ved å bli flere og flere, så tror jeg mye vil skje fram mot neste stortingsvalg. Jeg spår at du vil få se en bevegelse i rett retning. Ganske enkelt fordi denne styringsformen ikke overlever seg selv, og behovet for en ny modell tvinger seg fram. Skulle bare ønske at de som styrer landet, hadde tatt de nødvendige grepene nå, i stedet for å vente på katastrofen. Det hadde vært mye bedre for pasientene.

Olof Palme sa en gang at politikk er å ville. Nå er jobben vår å sørge for at mange nok vil fjerne helseforetaksmodellen. Så skal du se vi når målet, raskere enn du tror.

«Vent ikke på ledelsen. Gjør det selv, person til person.» Mor Teresa
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags