Dette er en tredobbel katastrofe, statsråd Bent Høie

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSå kommer det frem, det vi lenge har skjønt. De foreslåtte helsekuttene, monner ikke i forhold til helseforetakets skakkjørte økonomi. Så Helse Midt strammer grepet, og forlanger mer. Hvis ikke, blir planlagte prosjekter nedskalert eller utsatt. Risikoen for at det vil skje med det planlagte fellessykehuset på Hjelset, beskrives som høy og stigende.

Snakk om varslet katastrofe. Tredobbel sådan. Møre og Romsdal står i fare for å miste livsviktige, etablerte helsetilbud. Kuttene har ikke dokumentert effekt på økonomien, og tilbudene blir kanskje aldri å finne igjen i et nytt sykehus. Jeg kjenner på at med 268 millioner i underskudd, og et foretak som aldri har klart å levere på budsjett, så er oddsene våre svært dårlige. Det blir som om jeg skulle kastet ut alle møblene, for kanskje en gang å kunne kjøpe nye. Selv om det lyste blodrødt på kontoen.

Og hvor er helseministeren? Han unngår alle spørsmål, og skyver helseforetaket foran seg. Selv om det ene og alene er han, som har ansvaret. Det er en ansvarsfraskrivelse så stor, at jeg mangler ord.

Den 27. mars er en skjebnedag. Jeg gruer for å være tilstede i helseforetakets møte, for jeg frykter for hva vi får høre. Jeg vet at de helsekuttene de går for, vil være uopprettelige. De vil bety en rasering av helsetilbudene, slik vi kjenner dem her i fylket. 

Vi har hatt utallige møter, skrevet brev og uttalelser, gått i tog - gjort alt som står i vår makt for å påvirke i denne saken. Men jeg har dårlig tro, på at det har gått inn. Helse Møre og Romsdal har kniven på strupen fra Helse Midt. Det skal spares. Det er det viktigste for representantene som tar sete på styremøtet den 27. mars. Og i skinnet fra sparekniven, viskes enkeltskjebnene bort.

Og helseministeren lar det skje. Han har ingen betraktninger, meninger eller signaler å gi om det som skjer i Møre og Romsdal.

Det er også et signal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags