«Å rasere ubrukt natur er ikke en del av det grønne skiftet»

Petter A. Wadstensvik fra SV vil skrote prosjektet på Bolgneset

Petter A. Wadstensvik fra SV vil skrote prosjektet på Bolgneset Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet har den siste tiden vært flere innlegg i TK om planen om å legge til rette for næringsareal i Bolgneset, gjennom å sprenge ut 500 mål. Dette skal visstnok være en del av det grønne skiftet, om vi skal tro flertallet av uttalelsene i TKs artikkel 23. juli. For meg, og SV, virker dette som en selvmotsetning. Å rasere ubrukt natur er ikke en del av det grønne skiftet, tvert imot.

Naturvern, miljøvern, og klimakamp går hånd i hånd. De påvirker hverandre, og for å få en helhetlig god politikk på området må man ta hensyn til alle tre. Det ser man også i vindmølledebatten som raser for tiden, spørsmålet som går igjen er i hvor stor grad naturen må vike for klimaet. Det er ingen tvil om at klimakrisa er vår tids viktigste sak, men det er viktig å huske hvorfor, nemlig fordi vi skal ta vare på planeten vår. Det gjør vi ikke gjennom å rasere naturen, spesielt når vi har andre alternativer. Vi trenger en gylden middelvei.

For SV er det viktig at den utviklingen som skjer i næringslivet framover er grønn. Det betyr at næringene skal være bærekraftige i forhold til ressursbruk, klimagassutslipp, og naturinngrep, for å nevne noe.

I vår streiket tusenvis av ungdommer for klima. Det er varslet nye streiker i høst, med mål om at klima og miljø skal være en del av lokalvalgkampen. Lytt til streikerne. God miljøpolitikk raserer ikke natur, men ivaretar den. Dette prosjektet har nok gode intensjoner, men som Erik Rolfsen skriver den 7. august: «Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner»

Jeg, og SV, prioriterer å ta vare på naturen vår. Derfor går vi inn for å skrote prosjektet på Bolgneset.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags