Dette er rådmannens svar på Endres innlegg om Isbanen

Hei Endre (11)

Jeg er veldig glad for at det finnes mange idretter i Kristiansund som alle våre barn og voksne kan trives med. Selv liker jeg spesielt langrenn, fotball, pistolskyting og håndball (men best når vi vinner). I kommunen får vi over en milliard som skal brukes til det som staten (Norge) har bestemt. De pengene skal gå til barnehager, skoler, veier, vann, søppeltømming, alle de som ikke klarer seg selv, og veldig mye mer. I tillegg er det noen penger til overs som vi kan bruke på ting som staten ikke har bestemt, som kultur og idrett, eller et ekstra godt tilbud til de som trenger det mest. De pengene går ofte til ting som eldre og barn er opptatt av. Kommunen prøver å gi alle muligheten til et godt liv. Om de får et godt liv, er også opp til dem selv, men vi prøver i alle fall å gjøre det som er best for alle i Kristiansund.

Min sjef (Bystyret) har bestemt at vi skal ha friidrett på Atlanten stadion, og fylkesmannen (Bystyrets sjef) har sagt at vi ikke kan bruke så mye penger som vi har gjort tidligere. Det er Stortinget (fylkesmannens sjef) som har bestemt det. Derfor kan vi ikke både bygge tak på isbanen og ny stadion for friidrett. Vi kunne kanskje latt skøytebanen være slik den er i dag, men de som hjelper oss med å holde den åpen og fin har ikke lyst å fortsette med det hvis det ikke blir tak over banen. De har vært veldig flinke i mange år, og det er ikke deres skyld at vi kanskje må stenge. Hadde ikke de stått på og jobbet masse for oss som bor i byen måtte vi nok ha stengt for flere år siden.

For at friidretten skal kunne ha råd til gress på sin bane må vi spille fotball der i tillegg. Kultur- og kirkedepartementet (også fylkesmannens sjef) har bestemt at vi må bygge en avlastningsbane til alle gressbaner, altså en bane som kan brukes hvis gresset er stengt. Vi kunne brukt Enga-banen til det, men det ble så dyrt å lage kunstgress der. På Enga-banen ble avfall brukt for å rette ut banen, og noen av stoffene langt under gresset er kanskje giftige. De stoffene må vi ta bort hvis vi skal lage ny bane, og det ble veldig dyrt.

For at vi skal kunne bygge ny friidrettsstadion skal vi selge ”Idrett”. Det er banen som ligger ovenfor sykehuset. Der brukte vi å gå på skøyter i gamle dager. Noen vil kanskje bygge hus der, men bystyret har bestemt at vi også skal lage et anlegg for barn på deler av den plassen. Der kan vi kanskje bygge en isbane slik som de har på finalebanen i Trondheim så du kan bruke skøytene du har kjøpt deg. Det blir mye billigere for kommunen, så vi kan bruke de pengene vi sparer på andre ting vi trenger i byen vår. Isbanen i dag er 10 ganger større enn den vi kan bygge der, men når jeg har vært på isbanen med mine barn på din alder har vi kost oss masse uten å gå hele den lange veien rundt.

Snart skal ungdomsrådet si hva de mener om at jeg foreslår at isbanen stenges. Det er viktig for oss å høre på hva dere synes om saker. Vi som jobber i kommunen er her for dere alle sammen, selv om vi ikke alltid kan gjøre det alle vil. Etter at mange har fått sagt hva de mener vil Bystyret avgjøre hva som skjer med isbanen. Det er tre uker til.

Jeg håper du fortsatt vil gå på skøyter og at vi kan få is i sentrum i fremtiden også. Hvis du bor på Dale har vi Lomkjønna på toppen av Draget som vi bruker som skøytebane. Be noen voksne om å passe på at isen er sikker før du går.

Arne