Kjære politikere og administrasjon i Kristiansund kommune

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVi har lest i Tidens krav at trinn ved Bjerkelund og Rensvik skole skal slås sammen før den nye skolen er ferdig bygget slik at småtrinnet samles ved en skole og mellomtrinnet ved en annen. Dette er vi imot!

Å være på en annen skole enn søsknene sine blir negativt, mange storesøsken har ansvar for å hente sine søsken på SFO og mange går sammen med dem hjem. Det er mange foreldre som ikke har mulighet til å hente selv. Dette kan bli en utfordring for mange familier.

Vi har i dag et godt miljø der store tar ansvar for de små. For eksempel har vi en fadderordning der 6.trinn hjelper de på 1. trinn. Mange elever gleder seg til å bli faddere for den nye førsteklassen og passe på dem. Førsteklassingene føler seg trygge når de vet at de har faddere på skolen.

Vi vet at barn som har et godt forhold til læreren sin har bedre trivsel og lærer bedre. Hvordan blir det når trinn slås sammen og klassene blir større? Det blir mer stress for lærerne med større klasser, og elever som ikke kjenner læreren sin så godt, vil kanskje ikke tørre å spørre om hjelp.

Vi har også lest at administrasjonen ved de to skolene skal slås sammen. Vi lurer på hvordan det skal bli hvis vi får rektor på skolen bare annenhver dag. Det blir uheldig både for lærere og elever.

Vi mener også det er uheldig at mange barn som i dag går eller sykler til skolen nå må begynne å ta buss. Dette er dumt både for miljøet og for barnas helse.

Vær så snill å høre på oss. Ikke slå sammen trinn før nyskolen står ferdig

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags