30. august streiker vi igjen!

Bildet ble tatt fra klimastreiken i Trondheim den 22. Mars 2019

Bildet ble tatt fra klimastreiken i Trondheim den 22. Mars 2019 Foto:

Av
DEL

LeserbrevVi har streiket før og vi streiker igjen! Den 22. mars streiket 40.000 ungdom over hele Norge, denne gangen samler vi oss større og sterkere enn før. Streiken har klare krav til regjeringen, vi vil på lik linje som de før oss ha et liv hvor vi ikke må frykte «dommedag», som nå kan skues på horisonten av dårlige klimatiltak. Også i Tingvoll er det mye å kjempe for. Selv vokste jeg opp i Aure og kjenner til landskapet. Majestetiske fjorder med alskens fisk, bøljan blå med havørn som flyr over, og hjorten ute på de inngrodde beiteområdene som kan ses fra skolebussen. Dette er skatter vi ikke kan miste til kortsiktig profitt. Vi sitter på naturskatter vi ikke kan miste, men likevel ser vi hvordan det sklir gjennom fingrene våre.

Nylig ble det gjort oss kjente at torsken i Oslofjorden er tilregnet nesten utryddet, de siste 3 ukene har det herjet en enorm skogbrann i Amazonas, men i Norge bruker vi heller energien på å krangle om bompenger. Det er absurd at vår tids største krise ikke blir tatt seriøst, og noe er åpenbart helt rivende galt når flere kommuner og byer anerkjenner klimakrisen men ikke iverksetter tiltak mot problemet. Dette er en kamp hvor alle munner rår. Kommuner med landbruk må støtte opp bøndene sine og hjelpe dem. Vi har ikke råd til å miste mer matjord. Hvert år kan man bygge ned opp til 4000 dekar med matjord, dette tilsvarer ca. 600 fotballbaner. Vi er klar over nødvendigheten av bier og humler, men likevel kjemper vi ikke for deres kulturlandskap. Alle kan jobbe for et bedre kollektivsystem uansett hvor man bor. Det skal være mulig å få seg fra A til B uten å måtte bli kjørt. Det skal være mulig å drive oppdrett uten at det skader naturen, da må det tilrettelegges for lukkede fiskeanlegg! Dette er alt tiltak vi kan gjøre som vil bidra til en bedre framtid.

Dette er hvorfor vi streiker. Vi streiker for de store kravene som å utfase oljen, kutte Norske utslipp med 60 % innen 2030, og å øke klimabistanden med 65 mrd. hvert år. Men vi streiker også for de mindre tiltakene som for eksempel å verne matjord, et bedre kollektivtilbud i distrikt og by, og miljøvennlig fiskeoppdrett.

Den 30. August streiker vi større og sterkere enn noensinne og vi vil ha alle med på laget. Streiken begynner 09:00 utenfor Tingvoll barne- og ungdomsskole, jeg håper vi roper i kor. Denne dagen skal Norge brøle!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags