Nok eiendomsskatt – svar til Tømmervåg

Av
DEL

LeserbrevEiendomsskatten er en grunnleggende usosial skatt. Derfor har det fra regjeringens side også kraftig redusert mulighetene for kommunene til å inndra denne skatten, med intensjon om å fjerne skatten helt på sikt. Eiendomsskatten vedtas i kommunene. Den kan derfor også avvikles av bystyret. Rødt mener fremdeles eiendomsskatten er nødvendig og vil ikke fjerne den, dette bekrefter også Alf Tømmervåg i Rødt i sitt innlegg

Rødt påstår også at kommunen er kraftig underfinansiert. Hvordan henger dette sammen, når Kristiansund i de siste årene har mottatt mer i overføringer enn på flere tiår. Vi fikk i tillegg flere titalls millioner ekstra bare i tiltaksmidler, mest av alle kommunene i Møre og Romsdal.

Er regjeringen ansvarlig for at flertallet i Kristiansund bystyre bruker mer penger enn det vi har til rådighet? Nei.

Bruk opp, for så å be om mer penger?

Dette forklarer jo også hvordan Rødt sitt økonomiske mirakel virker, nemlig at når man har brukt opp andre folks penger, skal man skrike etter mer ifra staten. Ikke et komma om hvordan vi finansierer det.

Skal vi finne mer penger for å drifte kommunen må vi ta jobben lokalt og ta styringen på økonomien selv. En aktiv næringspolitikk ville for eksempel ført til flere jobber og nyetableringer som igjen gir gode inntekter til kommunen. Det er Rødt imot. Profitt er en uting mener de. Med hammer og sigd som redskaper får man som kjent ingen vekst.

Jeg ser flere svakheter med eiendomsskatten og modellen som er valgt. Den grunnleggende svakheten er at vi i det hele tatt har denne skatten som kommer oppå alle andre skatter og avgifter. Den blir som avhengighetsdannende dop for kommunen, vanskelig å vende seg av med, samtidig som den tynger hverdagen for innbyggerne.

Jeg er enig i at skatten slår forferdelig feil ut for mange i Kristiansund. Problemene med eiendomsskatten viser at det er mer riktig å fjerne den enn å prøve å fikse noe som ikke lar seg reparere. Eksemplene på bryggene som eierne prøver bevare og der gamle hus blir sidestilt med nye er bare toppen av isberget. Eiendomsskatten rammer alltid de svakeste mest, den tar ikke hensyn til inntekt. Det har våre representanter gjort sitt for å redusere byrden mest mulig i de fora vi er representert.

Rødt vil beholde eiendomsskatten, FrP vil fjerne den. Alf Tømmervåg fra Rødt kaller dette Robin Hood politikk. Da er Robin Hood i dårlig selskap. Her vil Rødt øke skattene i sitt statsbudsjett med 39 milliarder, en kraftig reduksjon i oljeindustrien i Rødts alternative statsbudsjett og 100 % beskatning av enkelte inntekter. Sheriffen av Nottingham ville rødmet i skam av Rødts offensive skatteinndrivelses-politikk! Her er det ikke mye rom for at folk skal beholde sine egne penger. Ikke en krone igjen til en fattig kirkerotte, som det het i historien om Robin Hood.

Hvem er det Rødt og Tømmervåg vil skal betale de 3 millionene (snarere 5 millioner) det koster å utføre en ny, omdiskutert taksering? Har vi virkelig så god råd i kommunen at vi skal bruke så mye penger? NEI!

Av dette får vi igjen null og niks. Nok er nok. fjern eiendomsskatten først som sist. La oss slutte å påføre folk mer utgifter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags