Splitt og hersk, med Senterpartiet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSenterpartiets ordførerkandidat Berit Frey, går i KSU24/7 til frontalangrep på Høyre fordi Høyres leder og ordførerkandidat, retter berettiget skarp kritikk mot Helse Møre og Romsdal. Kritikken mot Helseforetaket støttes av stortingsrepresentanter fra Høyre, FrP og KrF. Altså fra alle tre fogderi og tre av fire regjeringsparti. Det er bekymringsverdig at en som vil bli ordfører i Kristiansund. Heller vil drive simpelt politisk spill, enn å samles for å redde føden i Kristiansund. Her burde man vært unison, og jobbet for å beholde føden.

SP er fra før mot fritt behandlingsvalg, og de vil fjerne foretaksmodellen. Frey skriver: «Senterpartiet vil fjerne foretaksmodellen, satse på lokalsykehus og sørge for politisk styring der folk blir stilt til ansvar for drifta» I virkeligheten er det ikke bare å fjerne en reform. Da må man først komme med et gjennomarbeidet alternativ, før det er ansvarlig å endre dette. Dette er ikke gjort over natten, det tar tid. Man bør også sette seg inn i hva denne reformen er, og at dette faktisk betyr at det er styrene i helseforetakene som er ansvarlige for sine avgjørelser. Det er dette som er dagens virkelighet! Det er ikke forenelig med Freys utspill, at SP stemte for å gå fra 4 til 3 sykehus i Møre og Romsdal. At stortingsrepresentantene til samme parti stemte for Hjelset som plasseringsvalg. Nettopp på bakgrunn av samme helsereform. De stemte altså stikk motsatt av det Frey her hevder. Enda mer ironisk blir det hele, når hun kritiserer andre som holder nettopp folk som «ansvarlig for drifta» som ansvarlig. Vi nå ser nå at det heldigvis ikke er bare Høyre og regjeringspartiene som retter skarp kritikk mot riktig adressat, styret i Helseforetaket. Ordførerne på Nordmøre følger nå opp kritikken mot Helse Møre og Romsdal. Også de fra Freys eget parti SP,

Det å stigmatisere velgere som ikke stemmer SP som dumme, vitner ikke akkurat om refleksjon og respekt. Mens å plaske rundt på grunt vann med håv, og beskylde andre for panikk og stemmefiske, det er ikke annet en ironiske. Sykehussaken ville ikke vært noe annerledes i dag, selv om Stoltenberg regjeringen hadde fortsatt. SP ville da fortsatt å underfinansiere samferdselsdepartementet, og man måtte fortsatt betalt bompenger ved Gjemnesaksla.

Framfor å drive splitt og hersk innenfra, slik SP i Kristiansund ønsker, bør man nå ha fokus rettet mot styret i foretaket. Der ligger skjebnen til fødeavdelingen i Kristiansund. Det å hevde noe annet er simpelt politisk spill, med føde og barneavdeling som innsats.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags