Selvfølgelig skal det være kjøkken på Kristiansund sykehus!

Av
DEL

LeserbrevHvor er dere, nordmøringer?

Når det for et par år siden kom forslag om at all mattilberedning skulle samles på det nye sykehuset i Molde, og at kjøkkenet ved Ålesund og Volda Sykehus skulle legges ned, ble det en kraftig reaksjon fra sunnmøringene. En aksjonsgruppe tok tak i saken, og tusenvis av underskrifter ble samlet inn. Resultatet ble at helseforetaket ikke turte annet enn å skrinlegge hele forslaget.

Å få matlukten tilbake på landets sykehjem er blitt en kampsak for regjeringen. Saken har stor støtte i andre partier. Mange kommunestyrer ønsker å gå tilbake på tidligere vedtak om å lage all mat på store sentralkjøkken, for så å sende den ut til ett eller flere sykehjem derfra.
Regjeringen har etablert et eget tilskudd til kommuner som ønsker å renovere, bygge eller etablere kjøkken på eksisterende sykehjem og i omsorgsboliger. Sammen med tilskuddet får kommunene også momskompensasjon og dermed dekker staten 60 prosent av kostnaden.

Sett i lys av disse klare signalene fra myndighetene, så er det utrolige at helseforetaket foreslår å legge ned kjøkkenet på Kristiansund sykehus. Er målet å sakte men sikkert utarme Kristiansund sykehus, så er de godt i gang!

«Nasjonens skjebne avhenger av måten de ernærer seg på». Anthelme Brilliant-Savarin.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags