Romsdalsaksen med stadig nye venner

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevRomsdalsaksen har mange gode venner, og får stadig nye. Her nevnes Kristin Sørheim, Frank Sve, Nordmørslista og ikke minst NLF (Norges Lastebileier-Forbund). Sistnevnte inviterer til stort folkemøte i Molde 31. mai klokken 18 – med krav om utredning av Romsdalsaksen som tema.

Det pikante er at NLF er ihuga tilhenger av Romsdalsaksen, og samtidig medlem i NHO, som også er ihuga tilhenger, – men av det konkurrerende alternativet Møreaksen. NHO har neppe medlemmer med større kompetanse innenfor samferdselssektoren når stikkordene er bruk, sikkerhet, slitasje, økonomi, og miljø av veger, bruer og tunneler.

I stedet for å lytte til sitt medlem, velger NHO i stedet å alliere seg med en bukett aktører som forundrer alle, bortsett fra seg selv. På bred front går de mot utredning av Romsdalsaksen og ønsker ikke å vite om Romsdalsaksen kan gi en bedre løsning, til langt lavere bygningskostnader, og til særdeles mye lavere driftskostnader i flere tiår. Basert på Statens vegvesen sine maler, har Romsdalsaksen AS beregnet at differansen i driftskostnader vil være omkring kr 500.000 pr. dag, til Romsdalsaksen sin favør.

Folk flest klør seg i hodet til firefeltsmotorveg i Molde, og ser ikke behovet. I tillegg får man vite at på en 4 kilometer lang strekning mellom Bolsønes og Årø, skal nevnte motorveg kombineres med 6 rundkjøringer! Lite gjennomtenkt, og nærmest komisk.

Gjengangeren i argumentasjonen til MA sine tilhengere er bo- og arbeidsmarkedet. Pendlingen mellom Ålesund og Molde skal økes kraftig. Det skal ikke så mye til, ettersom pendlingen mellom byene er bare 2–300 personer. Kortere reisetid kommer nok på plussiden, men hva hjelper det når minussiden varter opp med 6-sifret nivå til årlige bompenger?

Kjernen i ordskiftet er imidlertid påstanden om at Romsdalsaksen driver omkamp. Alle som vil vite, vet at eneste «utredning» som er foretatt kan leses på få sekund, ettersom «utredningen» består av kun 4 linjer. Alle vet også at den oversjøiske løsningen til Romsdalsaksen skiller seg vesentlig fra det tidligere undersjøiske alternativet. Se den flotte oversjøiske løsningen, som du finner på romsdalsaksen.no Der finner du en videosnutt, og annen informasjon som også omfatter en stor underskriftskampanje.

Det er Romsdalsaksen som har den moderne og fremtidsrettede løsningen, og det kan virke som MA & venner er redd for en åpen og ærlig duell med utfordreren. Fortjener NHO, Sunnmøre Regionråd og de andre bak oppropet mot utredning, annen beskrivelse enn reaksjonær, eller litt mer folkelig – bakstreversk? Ikke etter mitt skjønn.

Møt opp på folkemøtet i Bjørnsonhuset 31. mai i god tid. Det kan bli folksomt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags