Transportkomiteen og taletid

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg registrerer at noen stiller spørsmål ved hvorfor Romsdalsaksen ikke får taletid når transport- og kommunikasjonskomiteen skal besøke Møre og Romsdal. Men hvorfor skal Romsdalsaksen få særbehandling?

Transport- og kommunikasjonskomiteen besøker alle fylkene i Norge for å få innspill og bli oppdatert på de regionale utfordringene. I løpet av året vil vi ha besøkt samtlige fylker, og neste uke er det Møre og Romsdal som står for tur.

Når vi reiser rundt i landet, er det viktig for oss å bli oppdatert på de prosjektene som er i gang, og selvfølgelig alle de prosjektene som er tenkt startet og som er en del av Nasjonal Transportplan 2018–2029. Vi er også opptatt av å få innspill til neste rullering av Nasjonal Transportplan, og i den forbindelse har fylkeskommunen en særlig viktig rolle.

Statens vegvesen koordinerer disse turene på vegne av transportetatene, basert på innspill fra komiteen og i en dialog med vår komitésekretær. For eksempel kan det være at komiteen ønsker å få informasjon om spesielle tema. Det er også naturlig for oss å bruke en del tid på Kystverket når vi er i Møre og Romsdal, siden hovedkontoret ligger i Ålesund.

Statens vegvesen, som fagetat, har hovedansvaret for å orientere om de aktuelle veiprosjektene. I områder der Nye Veier AS er etablert, orienterer de om de strekningene de har ansvaret for. I møtene vi skal ha på Høyskolen i Molde, vil derfor Statens vegvesen orientere om strekningen E39 Ålesund-Molde, herunder kryssing av Romsdalsfjorden. Da vil de selvfølgelig forholde seg til de trasévalgene regjeringen gjorde i 2014, og de prioriteringene som Stortinget har gjort i Nasjonal Transportplan 2018–2029. Noe annet ville vært direkte oppsiktsvekkende og i strid med demokratisk fattede vedtak.

Verken Møreaksen eller Romsdalsaksen er invitert til å holde innlegg om kryssing av Romsdalsfjorden. Det gjør Statens vegvesen som har prosjektansvaret. Alle møtene komiteen har i løpet av reisen er åpne. Det betyr at det er mulig for alle som er interessert å være til stede. Opplegget for denne reisen følger de samme prinsippene som vi legger til grunn for alle våre fylkesreiser. Det er derfor ikke noen grunn til å kritisere Statens vegvesen for måten de legger opp programmet.

Transport- og kommunikasjonskomiteen gleder seg til å besøke Møre og Romsdal, og jeg er overbevist om at et tettpakket program vil gi medlemmene mye god og relevant informasjon fra Norges flotteste fylke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags