Gjennomgangstrafikk

Av
DEL

LeserbrevLederen av transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget Helge Orten har iflg. TK 29. oktober vært på Batnfjordsøra. Han står ved Alstadkrysset og sier: «Dagens veiløsning der all gjennomgangstrafikk må gjennom Batnfjord sentrum er ikke framtidsrettet.»

Jeg er helt enig med Orten her. Gjennomgangstrafikken bør gå utenom de forskjellige sentra når nye veianlegg skal gjennomføres. Det er også et uttalt nasjonalt prinsipp. Men da er mitt store spørsmål til Orten: Hvorfor er det framtidsrettet å legge den nye fergefrie E39 gjennom Molde sentrum?

Moldeordfører Dahl sier at Møreaksen er den korteste veien mellom Ålesund og Molde. Jeg oppfattet den nye E39 som en gjennomgangsvei, ikke en stikkvei fra Ålesund til Molde!

Nei, la oss få den nye E39 som en gjennomgangsvei etter nasjonale prinsipper. Møreaksen med en miljømessig helt forkastelig tunnel under Moldefjorden må skrinlegges: Tre ganger så lang og tre ganger så dyp som Freifjordtunnelen og i tillegg en stigning større enn Gråura opp til hengebrua over Julsundet. Da er det mest miljøvennlig med ferge over fjorden. Og ventetida er ikke lang nå. Og skal det bli ei fjordkryssing så er Romsdalsaksen best uansett.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags