- Det kan ikke sammenlignes med et byhotell

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerSaga Trollheimen Hotel ble dømt til å betale for 200% stilling på en jobb som i praksis er 100% stilling. Ikke dårlig det. I og med at det har vært så mye pressedekning om saken, føler jeg at jeg har lyst til å komme med noen kommentarer fra mitt ståsted.

Det var i utgangspunktet mannen som ble ansatt for å jobbe på hotellet (han er utdannet jurist). Fruen ønsket også å være med, men det var ikke jobb for 2 stk. Hun ønsket likevel å være med og det ble derfor laget en felles arbeidsavtale for begge to, men at det til sammen var 100% stilling.

På et lite hotell er det ikke fullt opp å gjøre hele tiden, selv om de har mange rom er det i praksis gjennom sommeren et belegg på 0 – 10 overnattingsgjester pr. døgn. Med et slikt belegg sier det seg selv at det ikke er ikke fullt opp å gjøre hele døgnet. Det kan ikke sammenlignes med et byhotell.

Jobben på hotellet blir inn og utsjekking, lage frokost, evt. lunch og middag til disse. I tillegg å hjelpe til med sommerpuben. Vil nevne at Saga Trollheimen Hotell har egen vasker som tar både rom og oppholdsrom, så det blir ikke mye slikt arbeid. Ved arrangement var Morten og Randi alltid med.

Det utenlandske ekteparet kunne sikkert føle at de var på jobb hele tiden i og med at de måtte være på hotellet store deler av tiden. Slik er vertskapsrollen på små hotell. men det er mye fritid i løpet av dagen.  I tillegg fikk de anledning til å dra på ferier både i og utenfor Norge i løpet av de månedene de var på hotellet.

Dette ble det ikke lagt vekt på i saken. For dette ble nok en kampsak for Fellesforbundet der de skulle ta en useriøs bransje (ref. egen kommentar fra fellesforbundet i Tidens Krav). De var så ivrige i saken at de også tillegger Rindal kommune å ha en mening i saken i sin kommentar til Tidens Krav. Noe Rindal kommune senere går inn og dementerer i samme avis.

Jeg skriver ikke dette for å rettferdiggjøre hotellet, men for å belyse saken fra to sider. Vi bor i et lite samfunn, der vi skal huske på at også barn, søsken, foreldre blir rammet.

Det vi kan lære av dette er at vi må ha skikkelige arbeidsavtaler som sikrer en eventuell uenighet på et senere tidspunkt om hva som står eller har blitt sagt, slik at det ikke kan settes i tvil.

Nå vil sikkert mange mene at jeg ikke er nøytral i saken, og det er jeg heller ikke. Jeg er både søster og styremedlem i Saga Trollheimen Hotel. Men også av den grunn har jeg vært der mye og sett hva denne jobben har bestått i.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags