Hvor håpløs kan politikk være?

Steinar Reiten og KrF sikret flertall for Bent Høie og regjeringspartiene i fødesaken. Bak en sterkt kritisk Per Olaf Lundteigen (Sp).

Steinar Reiten og KrF sikret flertall for Bent Høie og regjeringspartiene i fødesaken. Bak en sterkt kritisk Per Olaf Lundteigen (Sp).

Av
DEL

Leserbrev«Stortinget ber regjeringa følge opp Stortingsvedtak nr. 750 og ikkje godkjenne nedlegging av fødeavdeling i Kristiansund, før fødeavdeling i det nye sjukehuset på Hjelset er i drift».

Dette forslaget fra SP ble nedstemt med 51 mot 47 stemmer.

På Stortinget sitter det tre representanter fra Nordmøre. Solheim fra Høyre, Engeli Johansen fra FRP og Reiten fra KrF. Etter det disse tre har uttalt og toet sine hender, så stemte de med de 51 for å tekkes spillet selv om de var uenig i vedtaket.

Dersom disse tre hadde hatt integritet og støttet sine velgere, framfor å innordne seg etter «spillet» så har alle fått bekreftet at føden i Kristiansund skulle bestå inntil et nytt fellessjukehus eventuelt var ferdigstillet.

Så sier Steinar Reiten i en Messenger til meg at dette er den vanskeligste saken han har hatt siden han begynte som politiker i 99.

Da tenker jeg hva som er viktigst – lojaliteten til velgerne (folket), de fødende, de nyfødte og ufødte barna, de ansatte, eller «spillet» på Stortinget? Disse tre jeg nevner valgte det siste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags