Reduksjon av rutetilbudet for ferge 2021

Bilferga «Driva» går på sambandet Arasvika–Hennset.

Bilferga «Driva» går på sambandet Arasvika–Hennset. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Høringsuttalelse til Møre og Romsdal fylkeskommune fra Aure senterparti

Aure kommune har i dag tre fergesamband. I forslaget som nå legges fram til høring er det spesielt sambandet på rute 49 Arasvika - Hennset som blir rammet av kraftige kutt.

Vi viser til høringsdokumentet der det fremgår at det er flere avganger som ikke er igangsatt, jfr anbudstabellen. I tillegg foreslås det at åpningstida for sambandet blir kortere. Dette vil spesielt ramme ansatte som arbeider turnus og nærings- og kulturlivet. Sambandet er pendlerveg for arbeidstakere i både Aure og Heim. Det vil ikke lenger være mulig å dagpendle mellom Aure og gamle Halsa for de som har turnusarbeid innen f.eks helse og oppdrett.

Dette vil naturlig nok får store konsekvenser da det vil innebære at flere må flytte, skifte jobb eller bli ukependlere. Dette er en dårlig løsning både for de det gjelder, for arbeidsplassene og samfunnet ellers.

Fergesambandet Arasvika – Hennset er også viktig for innbyggere som ønsker benytte seg av tilbud i nabokommunen. Flere aktiviteter er på helg og kveldstid og vil bli umulig å delta på hvis sambandet får begrenset åpningstid. Kulturarrangementer, aktivitetstilbud og fritidsboliger vil få en langt mindre markedsgrunnlag (eks Valsøya, campingplasser osv) da de ikke kan brukes av innbyggere i nabo-kommunen i samme grad som nå.

Vi vil også påpeke at fergesamband 54 Edøy – Sandvika må endres slik at det ikke blir langvarige opphold på tidspunkt på dagen da mange reiser. Tilbudet må også tilpasses bussrutene slik at passasjerer ikke må vente en time på fergekaia.

Vi savner informasjon hvor mye fylkeskommunen forventer å spare på de foreslåtte kuttene.
Innsparingen må ses opp mot konsekvensene. Det vil være uklokt å spare et beløp og samtidig påføre næringsliv, innbyggere og kommuner store merutgifter / mindre inntekter (eks hvis innbygger må flytte fra kommunen).

Det er derfor svært viktig at saken som skal legges frem synliggjør både forventet innsparing og vurderer konsekvensene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken