Senterpartiet = Nordmørsvenn

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNordmørslista jobber intenst med å snu alt i sin retning fram mot valget, og det er forståelig, målet helliger middelet. Nordmørslista er imidlertid ikke eneste alternativ for forsmådde nordmøringer.

Det er verdt å merke seg at Senterpartiet sitt partiprogram i forhold til sykehussak, går sterkt i Nordmøre sin favør. Senterpartiet er imot sentralisering, og Senterpartiet med Kjersti Toppe i spissen (potensiell helseministerkandidat) er sterk motstander av foretaksmodellen. Sentrale personer i partiledelsen er allerede forkjempere for sykehuset i Kristiansund. Partileder Vedum har nå flere ganger uttalt at han ønsker fortsatt lokalsykehus i Kristiansund, ikke DMS, det faktisk en viktig prinsipiell forskjell der.

Det er tullete å henge seg opp i klønete uttalelser knyttet til det vedtatte fellessykehuset. Nordmøres interesser ligger uansett i hva man ønsker skal bestå i Kristiansund, her er Senterpartiet på lag med Nordmøre. Dette er programfestet politikk, ikke impulsiv populisme fra partiet i en opphetet valgkamp. Særinteressene til et SP-lokallag i Romsdalen vil ikke kunne endre på denne kursen, spesielt ikke ved et sterkt resultat på Nordmøre. Ved et regjeringsskifte vil dette gi en langt sterkere kraft enn en enslig svale fra Nordmørslista, all respekt men realistisk sett.

La protesten bestå i å sette Henrik Stensønes fra Kristiansund som nr. 1 på SP sin liste når du stemmer Senterpartiet i år. Det krever 50 % av SP-velgerne i fylket for å få Henrik på Stortinget som 1.-kandidat, (noe som blir vanskelig). Stor oppslutning om en slik listeendring vil uansett sende et klart signal til partiet om hvorfor de fikk stemmene våre. Det vil også framstå som et krav de neste fire årene, om at partiet må stå på sine prinsipper og stoppe nedleggingen av Kristiansund sykehus.

Gøran B. Kalgraff

Ny Senterpartivelger

Kristiansund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags