Gunn B. Gjerde spiller på følelser

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSynspunkter til Gunn B. Gjerdes innlegg «Det gamle knepet: Frykt» i TK 21/09. 

Som biskoper og prester, spiller du Gunn B. Gjerde og ditt parti Venstre på følelser når det gjelder flyktnings- og migrasjonspolitikk. Jeg vil kalle det for «Godhetens tanketomme ondskap», som er tittelen på en bok forfattet av Kent Andersen.

Angående jødene så synes vel de aller fleste av oss at de fikk en forferdelig behandling før og under krigen. En god del nordmenn skjulte jøder for å hindre at de ble uttransportert, men folk flest skjønte nok ikke hva som foregikk. Skam til nordmenn som angav jøder, og skam til norsk politi som arresterte jøder, og sørget for utsendelse til konsentrasjons- og utryddelsesleire.

Når det er sagt så var det vel nazister, godt støttet av stormuftien i Jerusalem (islamsk leder) som sto bak jødeutryddelsen. Flere høytstående nazister flyktet til muslimske land og konverterte til islam etter krigen.

Ifølge Aftenposten: «Historisk spøkelse: Da Haj Amin al-Husseini for 70 år siden forlot et Tyskland i ruiner, var det med nazistenes ideologiske dødsbo i bagasjen. Fanatismen til stormuftien av Jerusalem skulle i hans nye arabiske eksil sette varig preg på konflikten mellom palestinere og israelere. «Den tolvte imamen». «Heil Rommel!» hilste folk hverandre i Kairos gater.

Hitler-Tysklands totalitære vesen og betingelsesløse «jødepolitikk» hadde vært gjenstand for beundring i store deler av det egyptiske samfunnet. Tankegodset fant innpass i embetsverk og politi, i kretsene rundt monarkiet og ikke minst hos Muslimbrødrene, massebevegelsen som med mobiliseringen av jødefiendtlige koran-vers i kombinasjon med nazistenes antisemittiske propagandaformler hadde gjort kjempesuksess på 1930-tallet. Og ikke bare i Egypt, men i hele den arabiske verden, var oppfatningen om at Allah måtte ha sendt den tolvte imam til verden i Adolf Hitlers skikkelse, utbredt.

Fra en radiomast et par mil sør for Berlin, verdens sterkeste kortbølgesender, ble muftiens hat-tirader og annen antisemittisk propaganda gjennom hele krigen kringkastet til den muslimske verden: «Drep jødene, hvor enn dere måtte finne dem!» tordnet muftiens radiorøst. «Det gleder Gud, historien og religionen».

Tydeligvis mye til felles nazisme og islamisme når det gjelder hatet mot jøder. I motsetning til muslimene, har aldri jødene hatet eller vært noen trussel mot vestlige verdier, så å sammenligne dagens kritikk og advarsler mot muslimer/islam med jødenes tragiske skjebne blir kunnskapsløst. Kunnskapsløst blir det også å kalle kritikere av muslimer og islam for nazister eller rasister, da dette ikke er snakk om en rase. Du skifter ikke rase om du konverterer til islam, Gunn B. Gjerde.

Hva er årsaken til at jødene rømmer Europa i nåtid? Jo Gjerde, årsaken er forfølgelsen, volden og drapene de igjen opplever, utført av personer tilhørende en idelogi (ikke nazisme, men islamisme) som du og dine meningsfeller ønsker velkommen i form av tanketom godhet. Har du fått med deg behandlingen og utryddelsen av kristne, jøder og andre minoriteter i en del muslimske land? Det er ikke snakk om «Det gamle knepet: Frykt» som du bruker som overskrift på ditt innlegg. Det er reelt, for ideologien islam har alle vi vantro (som muslimene kaller oss) en god grunn til å frykte.

Du skriver: «Det viktigste vi kan lære barna og ungdommene våre er å tenke selv». Deretter følger noen forslag om hvordan de skal tenke. Er det å lære barn og ungdom til å tenke selv da, Gunn B. Gjerde? I skolen blir barn og ungdom mer eller mindre indoktrinert. Det samme gjennom kirken, media som NRK, TV 2 og de fleste avisene, fremme globalisme og forsøke å latterliggjøre og hate personer som Trump, Åkesson, Listhaug, Tybring-Gjedde, med flere, på grunn av deres holdninger til innvandring.

Dette er oppegående realistiske personer som er i stand til å se hvor det hele bærer hvis ikke noe blir gjort med den hodeløse fremmedkulturelle innvandringen av en ideologi som er en trussel mot, og som hater våre verdier. 

Flyktninger Vesten burde tatt i mot fra muslimske land er kristne, jøder og andre som flykter fra islamske regimer, med «andre» mener jeg de som blir eksmuslimer, og dermed kan tilegne seg og leve etter vestlige verdier. Biskoper, prester, lærere (de fleste), politikere som deg Gunn B. Gjerde, samt andre godhetstyranner bør ikke fortelle barn og ungdom hvordan de skal tenke angående flyktnings- og migrasjonspolitikk, for det blir bare naivt og selvutslettende. Som du skriver, «la dem lære å tenke selv». Bare å håpe at det blir til vårt beste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags