Venstre, valgflesk og matematiske kunnskaper

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med all respekt for påstandene dine Brennløkken, det svaret du gir meg er meningsløst, og hvem av oss som har det merkeligste forholdet til matematikk kan åpenbart være et felt diskutabelt.  

For, det å ta et distriktsmandat for Pål Farstad krever en nær dobling av stemmer. Og det krever ikke matematiske kunnskaper for å kunne analysere at det skulle kreve nær sagt et mirakel om vinglepartiet Venstre, det partiet som har støttet helseministeren i tykt og tynt, skulle oppnå det i Møre og Romsdal.

Men det som verre er, og heller ikke her behøves matematiske kunnskaper, i rangorden av Einstein, for å analysere at det er betraktelig større sjanser for mindre enn 4 %, heller enn å komme over en sperre. For dere går feil vei, dere leverer feil vare og det hjelper lite å forsøke å speile dere i Sverdrups skjegg som et historisk alibi, skal dere bruke historie som målestokk burde dere heller brukt anakronisme som ord.

For det er dessverre det partiet ditt er blitt, en anakronisme som svever i fritt fall, svever etter mening, svever etter oppslutning som det ikke finnes grunnlag for, ikke minst svever i full forvirring. Selv det partiet som forsøker ri ti hester av gangen, Senterpartiet, svever i mindre forvirring enn ditt gjør, Brennløkken.

Dere har muligens æren for parlamentarismen, men substansen deretter står dessverre i forvirringens tegn. Dere påstår dere å være miljøpartiet, men hva fikk dere som ikke MDG kunne levere? Jo, en nedlagt flyplass og tapte arbeidsplasser. Den øvrige leveransen består vel i å være logrende klakører til kabinettet av Høyre og Fremskrittspartiet, og vi vet hvilken effekt det kabinettet der har hatt for Nordmøre, da ikke i noen positiv forstand absolutt. Og det kan forstås selv uten matematiske kunnskaper, Brennløkken.

Det jeg imidlertid skal gi deg rett i, i svaret ditt, er at alle stemmer teller. Men gi da stemmen til en nordmøring som teller, som kjemper, som kjemper for det Nordmøre behøver; sykehus, ny kurs, nye arbeidsplasser, en fremtid rettet nordover. Og jeg ser kun en stemme der, og det er Nordmørslista.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags