Valgkamp eldreomsorg og pensjoner

Dagfinn Wiik

Dagfinn Wiik Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Like sikkert som amen i kirken blir eldreomsorgen tatt fram som tema når det er valgkamp. De eldre blir nesten holdt som en form for gissel hvert 4. år for å sanke stemmer. Det burde være fullt mulig for de partiene som er på Stortinget å sette seg ned og bli tverrpolitisk enige om hvordan vi skal ta oss av de gamle i vårt land, bevilge pengene som trengs for dette og få jobben gjort.

Om noen mener vi ikke har råd til å gjøre dette bedre, med langt mere trygghet og langt mindre ulikheter fra hvor du bor i landet er mitt svar at da har i så fall vår nasjonalstat ingen berettigelse. Jeg glemmer ikke at omsorgen er god mange steder og at mange som jobber med omsorgen ofte gjør en heroisk innsats med for lite ressurser!

Våre Stortingspolitikere har vist at de kunne samles og bli tverrpolitisk enige om eksempelvis «Barnehageforliket» og «Stortingspensjonene» som begge var ordninger de selv var nært opptatt av i sine egne liv. Det er for øvrig bare menneskelig om ordtaket som sier at «enhver er seg selv nærmest» kan legges til grunn. Sammensetningen av Stortinget burde sett mye annerledes ut enn i dag hvor eldre og pensjonister er altfor dårlig representert, sett ut ifra hvor mange vi er. Tror dere ikke at en pensjonist på Stortinget med solid realkompetanse/livserfaring ville sørge for bedre pensjoner og en eldreomsorg som skinner? Det er opplagt at slik er det bare.

Når det gjelder pensjon har vi følgende enkle budskap: Pensjonister og uføre skal ha den samme inntektsutviklingen som de andre i samfunnet, punkt slutt. Vi trenger ikke kompliserte utregninger som er best egnet til å trikse og tåkelegge!

Om en av tre pensjonister stemmer pensjonistpartiet får vi over 40 representanter inn på Stortinget.

Vi er bortimot en million pensjonister og uføre i Norge og nå ber jeg dere som vanligvis gir deres stemmer til andre partier om å vurdere å prøve noe nytt, gi heller deres stemme til Pensjonistpartiet som har ett fullverdig og meget godt program utover de to tema som omtales i dette korte innlegget.

Glem ditt gamle parti, de har glemt deg!

«Pensjonistpartiet har som formål å samle kvinner og menn om et politisk arbeid for å skape ett samfunn som er bedre å leve i for alle. Partiet vil arbeide for både de eldre og yngre grupper i vårt samfunn, med særlig vekt på de svakere gruppers situasjon.

Partiet som organisasjon og dets enkelte medlemmer, bygger sitt politiske arbeid på Norsk kulturarv, på grunnlovens og rettsstatens idégrunnlag og på en styrking av folkestyret»

Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags