FrPs grenser

Av
DEL

LeserbrevEt tilsvar til Åshild Bruun-Gundersen og Jan Steinar Engeli Johansen.

Eldreomsorg er kommunens ansvar 

Jeg har klart å irritere ovennevnte stortingsfolk slik at de skriver innlegg i TK 13/12.

Det innlegget jeg kritiserte 6/12, var av en slik art at det fortjente en kommentar. Det siste innlegget er språklig mye bedre, det er nesten litt schwung over det! Slik går det når man får en skrivepartner fra Agder! Selvsagt er man også her forurettet, det er vel en slags ryggmargsrefleks for politikere fra FrP.

Man vil ha seg frabedt raljeringer og ønsker argumenter heller enn karakteristikker av politiske motstandere. Enig. «I mellomtiden får vi heve oss over at sosialistene ikke liker at noen tjener penger.» Er dette et argument, eller har dere bare glemt hvem som skrev det?

Man mener videre jeg har brutt en grense og vil derfor belære meg litt om dette. For all del; la oss nå se litt på hvor grensene går.

  • På landsmøtet i FrPU i år 2000 ble daværende nestleder i FrP, nærmest grepet in flagranti i seng med en beruset jente på 16 år. Nestlederen gikk av i skam.
  • I 2006, like før jul, holdt en av FrPs beste menn innlegg fra landets fremste talerstol. Han var synlig beruset. Det hadde vært noe øl og akevitt på en juleavslutning på Stortinget. Alle andre juleavsluttere hadde selvinnsikt nok til ikke å delta i debatten.
  • I 2011 ble et sentralt FrP-medlem og stortingsrepresentant, passet opp av norsk presse da han kom ut fra en bordell i Riga. Han skulle vise medlemmer av FrPU verden. Vedkommende er i dag regjeringsmedlem.
  • I januar 2018 ble det gjennom NRK kjent at justispolitisk talsmann for FrP hadde sendt pornografi til en fjorten år gammel gutt for flere år siden. Han hadde også prøvd å få med en 15 åring på trekant. Vedkommende brukte til overmål Stortingets server for å sende svineriet. Han trakk seg etter avsløringene fra alle sentrale verv.
  • I oktober i år avslørte Aftenposten at tidligere innvandringspolitisk talsmann for FrP hadde laget mange fiktive reiseregninger. Han er nå under etterforskning for grovt bedrageri.
  • Midt i november publiserte Aftenposten en oversikt som viste at FrPs stortingsgruppe hadde brukt 26.900 kroner offentlige midler pr. representant på fest og moro i 2017. Til sammen 1.4 millioner kroner til fest og sosiale aktiviteter!

Etter en slik opplisting er jeg ikke sikker på hvilke grenser det er igjen å bryte? Nå ville det være en sjofel debatt-teknikk å slå Engeli Johansen og Bruun-Gundersen i hartkorn med disse karene. De er selvsagt seriøse politikere som jobber til beste for kongeriket og sine velgere. Men dersom man vil begynne med grensesetting, har man en rik misjonsmark i sitt nærmiljø. Man velger sine venner.

Innlegget til Bruun-Gundersen og Engeli Johansen er rettet mot «Førsteamanuensis ved NTNU, Nils Naastad.» Problemet er bare at en slik amanuensis ikke finnes! Jeg har vært ved NTNU, men det er lenge siden. Det er på femte året nå at jeg ikke står på NTNUs lønningsliste. De tre siste årene av mitt yrkesliv var jeg vanlig lærer i full stilling ved U-skolen på Bruhagen og ved Fræna VGS. For øvrig en dypt meningsfull og fin jobb.

Hadde en av mine fjortiser lagt frem slike opplysninger, så ville jeg satt meg ned med ham og spurt med mild stemme, – Hvor har du dette fra da, Jan Steinar? Så ville gutten fortelle at han fant det på nettet, – Æ googla det! – Og da tror du på det? – Klart det, det står her! – Lynkjapt ville gutten hente frem nettsiden og der står det sannelig. Deretter ville jeg som lærer finne frem et par andre nettsteder med opplysninger som åpenbart ikke kunne stemme. Vi ville diskutere og le litt sammen av alt det rare som står på nettet. Eleven hadde fått en helt elementær liten runde i kildekritikk: det er viktig å kryss-sjekke informasjonen man finner på nettet. For fjortiser har lov til å begå bommerter. Det er slik de lærer, faktisk.

Men når voksne mennesker, stortingspolitikere til og med, begår slike fjortisfeil, blir jeg litt i stuss. Alle stortingspolitikere skal tas på største alvor. Selv om ikke alt som skrives kan tas alvorlig.

Til slutt, jeg er faktisk enig i utgangspunktet her; mange steder er eldreomsorgen i dette landet ikke særlig imponerende. For noen tid tilbake ble dette også påpekt av Erik Aukan, Kristiansund FrP. Han ønsket statlig overtakelse av omsorgen i byen. Jeg kalte i en kommentar dette for et interessant forslag. Og det mener jeg fremdeles. De forsøkene man i dag driver med statlig finansiert eldreomsorg, er nyttige. Særlig dersom de bringer frem objektiv kunnskap. Klart at en godt voksen gubbe gjerne vil diskutere dette, selv om jeg ikke liker tanken på at jeg en dag, med FrPs politikk, kanskje skal ut på anbud.

Men jeg tror fremdeles ikke at man kan skylde på Rødt for at planene til FrP ikke er regjeringens politikk.

Valgfrihet bør også gjelde i eldreomsorgen

Avmaktens språk 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags