Jeg stemmer - for arbeid og trygghet!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJeg har forhåndsstemt på Arbeiderpartiet. Det er mange grunner til det. Først og fremst de ideologiske og verdimessige, men dernest på grunn av Arbeiderpartiets politikk for arbeidslivet og arbeidsplasser i hele landet.

For at alle skal komme med i arbeidslivet krever det at vi har et godt arbeidsliv der det er ordnede forhold. Vi trenger en fagbevegelse som har posisjon til å forhandle, som har posisjon til å snakke på vegne av en gruppe.

Arbeiderpartiet er opptatt av at vi har et arbeidsliv som organiseres gjennom et 3-partssamarbeid. Dagens blå blå regjering har endret på mye i arbeidsmiljøloven som fører til et tøffere arbeidsliv.

For eksempel har de utvidet adgangen til å ansette midlertidig. Dette mener jeg og Arbeiderpartiet er helt feil. Mer midlertidighet vil hindre faste trygge jobber. Da jeg jobbet i NAV for noen år siden, kunne man gi lønnstilskudd til de arbeidsgiverne som tilbydde fast ansettelse til noen av dem som sto på utsiden av arbeidslivet og som slet litt ekstra. Deres vei inn i en forutsigbar framtid var lysere da. Nå kan også lønnstilskudd gis, men det er ikke et vilkår at stillingen de tilbys er fast.

I dag ser vi at mange blir grovt utnyttet fordi det er lettere å ansette midlertidig. Fra bygg og anleggsbransjen fikk jeg nettopp høre om en ung gutt som jobbet på midlertidig kontrakt i et firma som hadde svært uryddige forhold. Ikke fikk de lønna de skulle ha, ikke ble arbeidsmiljølovens regler om arbeidstid fulgt, og ikke hadde de noen fagforening. Men denne gutten tok mot til seg og sa fra til sjefen. Det angrer han på nå. Kontrakten hans ble ikke forlenget og han står nå uten arbeid. Dette er ikke en enkelthendelse, vi vet det skjer mange steder.

Arbeiderpartiet gir et viktig signal om at de ønsker et organisert arbeidsliv ved at de vil øke skattefradraget på fagforeningskontingenten når de kommer i regjering. Noen vil kanskje si at det dreier seg om så små beløp at det ikke betyr noe, men for meg betyr det mye. Her viser Arbeiderpartiet at de faktisk mener arbeiderbevegelsen trengs, og at fagforeningenes bidrag til et trygt og godt arbeidsliv for alle er viktig.

Her i Sunndal har vi sett mange eksempler på at tillitsvalgtes rolle i bedriftene er viktig. Tenk på Sunndal kjemiske fagforenings trykk på Hydroledelsen for at SU3 skulle åpnes igjen etter nedstengningen. Engasjementet for CO₂-kompensasjonsordningen og mot utsalg av statlig eierskap i Hydro, Statkraft og Statnett er også svært viktig for vårt lokalsamfunn. Med en Arbeiderpartiregjering vet vi at rammevilkårene for kraftforedlende industri blir tatt på alvor. Vi vet hvor viktig dette er for mange arbeidere, deres familier og lokalsamfunnet.

Jeg stemmer Arbeiderpartiet fordi de støtter og ønsker en sterk fagbevegelse som bidrar til et ryddig og forsvarlig arbeidsliv. Jeg mener Arbeiderpartiet er det partiet som best vil trygge arbeidsplasser i hele landet. Godt valg!

Marit Selfors Isaksen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags