Politimester Ingar Bøen skal ha for lojaliteten sin

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Han forsøker i TK sist lørdag å forsvare politireformen, kjent som nærhetsreformen. «Alle skjønner», sier mesteren, «at det av samfunnsøkonomiske årsaker ikke kan være politi i nærheten til enhver tid i små øysamfunn og i de innerste daler.» Skal vi for eksempel ut til Smøla ved alvorlige hendelser «har vi mulighet til å bruke redningsskøyte eller leie inn andre hurtiggående fartøy.» Det må være betryggende å vite for smølværingene at politiet kommer med redningsskøyta hvis det haster.

Politireformen er en fiasko, Bøen! Politiet er lenger unna, færre kjenner sitt politi og responstiden har økt i store deler av landet. Tryggheten minker med økende avstand. Og selvsagt har politidirektoratet fått flere ansatte på høy gasje.

«Alle skjønner» sier mesteren, at slik må det være. Han viser er en lojalitet mot et mislykket sentraliseringstiltak som er nesten rørende. Det bringer tankene hen mot «komiske Ali», Saddam Husseins pressetalsmann som dagstøtt sto i full generaluniform og forklarte verdenspressen at amerikanerne slett ikke var på vei inn i Irak. Man hadde full kontroll. I bakgrunnen tordnet artilleriet.

Men når politimesteren avfeier politisk kritikk med at det er valgkamputspill, blir ikke bildet like komisk. Kanskje er det bare en yrkesskade hos en mann som i sitt yrkesliv ikke kan ta folks utsagn for god fisk, at han ikke tror det som sies? Men vi kan ikke ha embetsmenn som omtaler politikere respektløst. Når en politiembetsmann i full uniform uttaler seg nedlatende om politikere i valgte ombud, begår han et overtramp. Vi skal ikke ha et politiserende embetsverk. Så enkelt er det.

Bøen må gjerne begynne med politikk. Men da skal ha først fratre sitt embete. Han kunne jo gjøre som hedersmannen Per Sefland og begynne i Venstre? Der er det jo god plass for enda en høvding uten flokk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken