Enda et dårlig oppgjør for pensjonistene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevÅrets trygdeoppgjør endte med øking av løpende årlige pensjoner på 2,4 prosent. Prisveksten er anslått til 2,3 prosent. Dermed får vi en anslått realvekst på 0,1 prosent.

Denne svake veksten er Lop (Landsforbundet for off. pensjonister) svært misfornøyd med. Vårt minimumskrav har vært, og er, gjennomsnittlig pris og lønnsvekst. Dette ville gitt et bedre resultat for pensjonistene enn dagens svært svake resultat.

LOP la inn følgende protokollmerknad: «LOP viser til sitt primære og subsidiære krav. For sjette år på rad reguleres alderspensjonene lavere enn pensjonsreformens gjennomsnitt av pris- og lønnsvekst. LOP forventer at regjering og storting i hvert fall følger opp pensjonsreformen om vårt primære krav ikke blir imøtekommet. På denne bakgrunn er LOP i tvil om å undertegne protokollen, men velger det likevel fordi det ser ut til at reguleringen denne gang ikke gir negativ realinntekt».

Hvor lenge skal vi pensjonister finne oss i dette? Men hva skal vi gjøre? Sittende regjering har ikke evne til å rette opp i urettferdighetene. Det samme er det med opposisjonen på tinget. Men å grave til seg selv, kan de. Både på den ene og den andre måten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags