Nasjonalismen – en farlig og smittsom sykdom!

Av
DEL

LeserbrevNasjonalismen brer seg fra land til land, nå sist i konflikten mellom atommaktene India og Pakistan om Kashmir.

Denne forkvaklede ideologien har sendt Trump til makten med slagordet «Amerika først», og Putin frir uhemmet til nasjonalistene i Russland for å holde på makten.

I Europa har de fleste land fått sine små avleggere som Le Penns parti i Frankrike, Lega i Italia, Alternativ for Tyskland. Gyllen Daggry i Hellas og Sverigedemokraterna i vårt naboland. I tidligere Øst-Europa styres Ungarn av diktatorspiren Viktor Urban, og Polen og Tsjekkia har også nasjonalistiske regjeringer.

Fadesen BREXIT ble satt i gang av en gjeng med sterkt tro på sitt lands overlegne stilling i verden, men endte i rent kaos.

Finnes det nasjonalister i Norge? De finnes i enkelte deler av Fremskrittspartiet, men det mest rendyrkede nasjonalpartiet er Senterpartiet. Med en sterk innblanding av populisme, lever SP av misnøye med alt og alle, uten å ha klare svar på det de kritisere. Synet på EU deler partiet med de mest høyreekstreme i Europa, selv de står langt fra de på høyre fløy ellers.

Ikke rart at EU er en torn i øyet på nasjonalistene. Mens unionen står for fellesskap og samarbeid over landegrensene, betyr den andre parten splittelse, alenegang og ofte fremmedfrykt og rasisme.

Verden har prøvd nasjonalismen før, noe som har resultert i to blodige verdenskriger. Vi vil ikke ha noe gjentakelse av dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags