Verdiskapingsregionen!

Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet markerte området viser en av de aller største, om mulig den aller største, verdiskapingsregionen i Norge.
For hver million i verdiskapning i sjømatnæringen, anslås det at det skapes det verdier for minst 700 000 kroner i annet næringsliv.
For å videreutvikle denne regionen som en enda bedre bo og arbeidsregion må to viktige forutsetninger på plass så raskt som mulig:

Det ene er fergeforbindelsen mellom Kjørsvikbugen i Aure og Laksåvika på Hitra. Det andre er at Aure og Smøla (og gjerne hele nordre Nordmøre) må endre regiontilhørighet og bli en del av en slagkraftig midtnorsk region. Manglende fergeforbindelse og fylkesgrensa er to store hinder for bedre samhandling og videreutvikling av denne unike regionen.

Havbruksnæringen i Midt-Norge (Møre og Trøndelagsfylkene) er i toppsjiktet i verden når det gjelder effektivitet, produktivitet, helse og kvalitet. Økende krav til kvalitet og mer utstrakt bruk av resirkuleringsteknologi, betyr økte krav til fagkompetanse. Spesielt gjelder dette innen grenseområdet biologi og teknologi.

Kyrksæterøra videregående skole og Guri Kunna videregående skole samarbeider i dag godt om å produsere riktig og god kompetanse til en raskt voksende akvanæring. Kyrksæterøra vgs. med utgangspunkt i teknikk og industriell produksjon og kjemiprosess og Guri Kunna med utgangspunkt i naturbruk og fiske og fangst. Akvanæringen er i tillegg helt avhengig av å rekruttere kompetanse fra høyskole og universitet, og det er derfor av svært stor betydning at regionen knyttes nærmere til teknologihovedstaden Trondheim.

Både geografi, kultur og næring knytter denne regionen naturlig sammen. «Vi e tå samme folket» for å bruke Hitra-ordfører Ole L Haugen sine kloke ord.

Alle har vi et ønske om å skape trygghet, trivsel og muligheter for alle innbyggerne. Det oppnår vi best gjennom at livskraftige grendesamfunn og kommuner samarbeider i en felles slagkraftig region.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags