Hvem har skylda for at Nordmøre splittes opp?

Bidet viser skiltet på Bjønnahaugen i Kristiansund og er hentet fra TK`s artikkel.

Bidet viser skiltet på Bjønnahaugen i Kristiansund og er hentet fra TK`s artikkel. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I forbindelse med debattmøtet om nordmørsidentiteten mandag kl 18 i Kristiansund:

Ola og Knut er begge gode nordmørsnamn og nå vil de sammen fortelle oss sine tanker om Nordmøre. (Knut Sjømæling (Gjemnes), Ola T. Heggem (Rindal) og Ola Rognskog (Halsa)).

De har tenkt noen tanker og skal nå fortelle oss hvorfor noen av Nordmøres innbyggere fortsatt forblir nordmøringer selv om de i inndelingsmessig sammenheng sett fra fylkenes og statens side, blir trøndere eller romsdalinger.

Kommunene Rindal, Halsa og Eide på Nordmøre vil fort bli husket og omtalt som: (som tidligere tilhørte Nordmøre), og innbyggerne vil nok tilpasse seg dette før mange mannsaldre er tilbakelagt.

Nordmøre fragmenteres.

Vi er ikke gode nok på strategi sies det, når vi går i oss selv og skal forklare hvorfor vi på Nordmøre stadig er taperen i Møre og Romsdal. Vi må bli bedre!


Mange skylder på romsdalinger og sunnmøringer for at Nordmøre fragmenteres, men det er politikerne og ordførerne i kommunene på Nordmøre som alene sitter med dette ansvaret. Det er de som hele tiden har hatt muligheten til å sikre den administrative inndelingen Nordmøre har bestått av i vår tid og dermed bevart et fellesskap og felles identitet i overskuelig fremtid.

Nå snakker de om RestNordmøre men evner heller ikke å enes om å sikre det på en varig måte.

Inviterer til debattmøte om nordmørsidentiteten

Er sunnmøringer og romsdalinger uskyldige de da? Nei, definitivt ikke. Jeg nevner ikke sykehusstriden eller andre «kamper» de utsetter Nordmøre for. De har skylden for en intern splittelse i fylket som til slutt bare kan ende med at Møre og Romsdal opphører som administrativ region, og dermed fjerner enda mer av innbyggernes identitetsfølelse og fellesskap.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags