Gå til sidens hovedinnhold

K-6 alternativet er ikke noe alternativ

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

( K-6 alternativet omfatter kommunene; Kristiansund, Aure, Averøya, Gjemnes, Tingvoll og Halsa)

Jeg viser innledningsvis til det tilsvaret prosesslederen for kommunesammenslåingen på Nordmøre - Roland Mauseth - uttalte til mitt intervju i TK den 12. april vedr. fraværende beskrivelse av næringsutvikling i K-6.

Les også: - Kan ikke stemme for 6K

Jeg uttalte i intervjuet at det er helt uaktuelt for meg å støtte et alternativ der næringsutvikling ikke spesifikt er nevnt i intensjonsavtalen som nå skal til folkeavstemming. Det utsagnet står jeg fast ved.

Mauseth uttaler i intervjuet at intensjonsavtalen er på et overordnet nivå, og ikke formulert på detaljnivå. La gå med det, men beskrivelse av framtidig støtte til næringsutvikling, må slik jeg ser det, være noe av det viktigste å vedta på overordnet nivå.

Jeg synes derfor det svaret fra prosesslederen var av det dårlige slaget. Aktivt næringsutvikling er vel noe av det viktigste en kommune må være pådriver for, i små som i store kommuner.

Uten at aktivt næringsliv, med positiv støtte fra kommunene når det gjelder tilrettelegging, utbygging av infrastruktur m.v, blir det ingen vekst, ingen nye arbeidsplasser og ingen ny bosetting. Hva skal en i framtida da leve av ?

Det har tydeligvis de 4 andre kommunealternativene forstått nå de utarbeidet sine intensjonsavtaler.

(De 4 kommunealternativene for Nordmøre/Trøndelag og delvis Romsdal, som har forstått dette er: 1. Averøya - Eide -Fræna. 2. Hemne, Aure, Snillfjord og Halsa. 3. Halsa -Surnadal og Rindal og 4. Molde, Aukra, Fræna, Gjemnes, Midsund, Nesset og Rauma.)

Til almen folkeopplysning burde jeg tatt inn kapitlene om næringsutvikling i alle de 4 nevnte kommunegrupperingene, men plassen tillater det ikke. Jeg vil derfor anbefale alle å gå inn på hjemmesidene til de aktuelle kommunene og lese hva som er skrevet om næringsutvikling.

Med bakgrunn i forannevnte har jeg et konkret spørsmål til Mauseth:

Hvorfor har de andre 4 alternativene en omfattende opplisting i intensjonsavtalene om konkrete tiltak for et framtidig næringsliv, men ikke K-6?

Siden du har vært prosessleder også for de andre kommunegruppene her på Nordmøre der næringsutvikling er godt beskrevet, så lander kanskje mitt spørsmål ikke til deg, men til de valgte delegasjonene fra de 6 kommunene, har ikke de gjort jobben sin når det gjelder innspill til fordel for næringsutvikling?

Foldfjorden, den 19. april 2016

Kommentarer til denne saken