Hodeløst!

Hva er det som er hodeløst, Torgeir Dahl?, skriver Stein Fredrik Solli.

Hva er det som er hodeløst, Torgeir Dahl?, skriver Stein Fredrik Solli. Foto:

Av
DEL

LeserbrevMoldeordfører Torgeir Dahl sier det er hodeløst av Sylvi Listhaug å gå inn for Romsdalsaksen i stedet for Møreaksen i TK 13. august. Hva er det som er hodeløst, Torgeir Dahl? Dersom det er noe som er hodeløst, så må det være å gå inn for Møreaksen!

Møreaksen med en dyp og lang tunnel under Moldefjorden er et helt vanvittig prosjekt som de fleste i fylket med litt engasjement for transport og reise er fullstendig imot, – da utenom de som bor i Molde, Oterøya og Gossen. Tenk over at denne tunnelen vil bli 3 ganger så dyp som Freifjordtunnelen og 3 ganger så lang som denne. En vil få en stigning som er større enn Gråura før en kommer ut på hengebrua over Julsundet.

For det første vil det bli en svært dyr og lang omvei for alle som skal reise gjennom fylket. Mye dyrere en å bli med fergene som i dag nesten går i ett over fjorden. For det andre er det helt forkastelig miljømessig. Tenk på turbo og bremser på store kjøretøy. På fergene er motoren slått av, og ingen utslipp. For det tredje vil all trafikk bli leda gjennom Molde by. I andre sammenhenger går man i dag inn for å lede gjennomgangstrafikken utenom byene. For det fjerde hva med turistene. Skal de oppleve Romsdal bare som et svart hull. Romsdalaksen vil bli et turistmessig eldorado i forhold. For det femte hva med dem som har angst for lange tunneler?

Jeg kjenner folk som kjører store omveier for å slippe tunneler. Jeg kjørte Lærdalstunnelen i sommer. Den er flat og uten bratte bakker, – rett fram i 24 km. Det ble etter hvert ubehagelig å kjøre gjennom den selv om jeg ikke har noe fobi for slikt. Og selv om Veivesenet sier at slike lange og dype undersjøiske tunneler er trygge, så tilsier mitt sunne bondevett at det er både mye tryggere og kjekkere å kjøre i et åpent terreng. For meg som nordmøring vil også dette være en viktig sak for fylkestingsvalget som snart kommer. Jeg vil prioritere aller høyst de som vil gå imot Møreaksen og vil velge ferge eller Romsdalsaksen i stedet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags