Sinnamann på dypt vann

Carl Johansen er førstekandidat for MDG i Møre og Romsdal

Carl Johansen er førstekandidat for MDG i Møre og Romsdal Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNår man skal argumentere for sitt politiske syn, hjelper det som kjent med – ja, argumenter. For å skrive leserbrev trenger man bare å være sint.

John Glenn Robertsen kommer i TK 17. juli med en rekke påstander om MDG. Den eneste av dem som stemmer, er at vi ønsker å fase ut oljeindustrien. Gjør vi ikke det, vil både klimaet og norsk økonomi på sikt tape stort.

Dette mener nå de fleste partier, etter hvert som innsikten om hva klimaendringene gjør med kloden, begynner å synke inn. Forskjellen ligger i at MDG tør å tidfeste det. Man kan selvsagt diskutere om det er 15 eller 20 eller 25 år som er realistisk og ønskelig.

Det som er sikkert, er at dersom vi ikke begynner å tjene penger på andre ting enn en ressurs som vil bli svært ulønnsom veldig raskt dersom vi skal berge klimaet, vil lite eller ingenting skje. At klimagassutslippene i Norge økte med 0,4 % i Norge i 2018, viser dette med all tydelighet.

Jeg vil få låne en sammenlikning fra Shells kommunikasjonsdirektør Jan Soppeland, fra gasskonferansen i Molde nylig: Hadde Kodak omstilt seg til digital teknologi i tide, kunne den fordums fotogiganten forblitt verdensledende.

Nøyaktig det samme kan sies om Norge. Hvis vi ikke omstiller oss til å satse på bl.a. bærekraftig landbruk, havnæringene, elferger og havvind – næringer som Møre og Romsdal er særlig godt egnet for – vil vi snart bli veldig mye fattigere.

Ved derimot å ta klimakrisa på alvor, sikrer vi velferden og framtidas arbeidsplasser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags