Mye vi plutselig skal skamme oss over

Av
DEL

LeserbrevEtter flere intense aksjoner fra klimaaktivistene, føler også jeg trangen til å ta pennen fatt. Det er ikke måte på hvor mye vi plutselig skal skamme oss over.

Flyskam, bilskam, kjøttskam, oljeskam, truseskam, ja, det er bare forbokstavene i denne meningsløse debatten.

I disse valgtider er det frustrerende å lytte til uttalelser og skriking i Tv-debatter fra miljøpartiene.

Vi i lille Norge skal visst frelse hele verden. og aller helst gå tilbake til steinaldernivå i vår levemåte.

Skolejenta fra Sverige skulle heller ta seg en demonstrasjonstur Russland, Asia og India, dre lufta er så forurenset at folk ikke kan gå ut uten beskyttelse. Der kan man begynne å snakke om forurensning.

Og stakkars kua vår, skal føle skam fordi hun sender ut en liten fjert i ny og ne, stakkars bønder som driver dyrehold, de må vel nesten dø av skam. Hallo?

Og vi skal skjemmes over at vi skifter truse hver dag og vasker den? Forstå det den som kan.

Det er farlig å gå og skjemmes, nemlig, det er ikke bra for psyken vår.

Vi bør vel dessuten skifte ut hele garderoben vår og kjøpe kun ullplagg, for de trengs ikke vaskes, bare luftes. Og det er vel ikke nødvendig å dusje heller, vi må begynne med balje og grønnsåpe.

men vi sitter vel på en gylden gren, velpleide og tilfredse, og i sistnevnte ligger fenomenet skam. Vi skal lide litt, ikke hver dag, slik at ikke folk og andre nasjoner kan kalle oss fiffen og overflatiske tullinger.

Miljø, selvsagt skal vi ta det på alvor, men ikke med skrekkhistorier som skremmer vettet av barn og unge. Men må vi virkelig føle skam fordi vi tar fly til Oslo og ikke sykler dit, eller fordi vi spiser kjøtt som er sabla godt?

Renhold på alle fronter har i vår tid ført til at vi blir akk så friske, og akk, akk så gamle. Vi har få epidemier og svartedauer, vi slipper kakerlakker i trusene og naboen skyr oss ikke fordi våre sokker lever sitt eget liv.

Alt med måte, folkens, vi må ikke gå rundt og føle skam for alt, og vi må heller ikke gå baklengs inn i framtida. Vi gjør så godt vi kan her til lands, vi sorterer og samler plast, vi spiser restemat og planter trær, og holder orden i vår lille verden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags