Liv og helse først

Av
DEL

LeserbrevAt vi i de siste månedene har blitt hardt rammet av korona-pandemien er det liten tvil om.
Heldigvis har vi et helsevesen som har omstilt seg lynraskt etter at pandemien nådde oss. Nærmest over natten har legekontor og legevakt forandret rutinene sine og sykehusene har lagt om driften, selv om dette er svært komplekse organisasjoner.
Det har blitt ekstra press på kommuneledelse og alle som arbeider med liv og helse. Kommunens økonomi var tidligere under press og befinner seg nå i knestående. Mange roper på staten om hjelp, men staten har mange syke barn som roper om hjelp. Kommuneledelsen må i disse tider være ekstra økonomisk ansvarlig og prioritere liv og helse.
Pandemien var ikke en del av de planlagte budsjettene. Den kom som en tsunami. Forslag om å kutte driftsbudsjettet med 150 milioner kroner ved en reduksjon på 100 årsverk, virker skremmende og uansvarlig. En slik reduksjon av antall ansatte vil trolig gå mest utover de svake, syke og gamle. Det må finnes andre løsninger å komme i mål på.
Kristiansund kommune er trolig ikke den eneste kommune som i disse tider har fått ekstra utgifter som ikke var med i kommunens planlagte budsjetter. Da er det kommuneledelsens oppgave å prioritere. Ingen ønsker kutt i sine budsjetter eller ønsker.
De lovpålagte oppgaver må stå øverst på listen. Planlagte byggeprosjekter som ikke er livsviktig må utsettes og settes på vent til bedre tider.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags