Kjære Sylvi Listhaug

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEt åpent brev til Sylvi Listhaug.

Jeg er en eldre dame med bosted i Kristiansund, som i likhet med resten av befolkningen i fylket er prisgitt Helseforetaket Møre og Romsdal. Vet ikke om du fikk med deg styremøtet i foretaket 27.03.19, men det gjorde jeg og er mildest talt sjokkert over behandlingen av styresakene som skulle på dagsorden denne gangen.

En ting ble klinkende klar for meg etter hvert som møtet utfoldet seg, det var at det er ikke noe å undre seg over at dette foretaket ikke har orden i eget hus eller i egen økonomi. Hadde disse sittet i en bedrift og drevet den slik, ville de vært satt på gangen for mange år siden. Hvorfor følger ikke stat og regjering med på hva som foregår i disse foretakene som er lønnet av skattepenger (millionlønninger og store fallskjermer hvis de må gå. fordi de ikke har gjort en god nok jobb) og har stat og regjering som arbeidsgiver?

Hvis du ikke fikk med deg styremøtet i går så vil jeg gjerne at du tar deg tid til å se det, og da gjerne sammen med helseministeren (som gikk til valg på å skrote helseforetakene, men som har brukt disse for alt de er verd for å slippe å ta de avgjørelser som soleklart er hans ansvar), representanter for juridisk avdeling på Stortinget og noen som vet hvordan et styremøte skal legges opp og gjennomføres.

Det vi var vitne til var helt uvirkelig i forhold til profesjonisme, alvorlighetsgrad og inkompetanse. Her stemte folk med nikk og risting på hode uten å vite hva de stemte på, og styresekretær ante ikke hvem som var for eller imot eller hva forslaget egentlig innebar når hun skulle referere. Når møtet var ferdig satte de seg til å utforme ordlyden i forslagene som de tidligere hadde stemt på, og de fleste satt der som umælende kveg og bare lot det skje.

Er det slike folk som skal forvalte milliarder av helsekroner og som skal sitte å bestemme over liv og helse til Norges folk? At de på toppen av det hele fikk seg til å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund til fordel for Molde, som har et godt dokumentert forfallent sykehus som skulle ha vært stengt for lenge siden og som driver på dispensasjon fra brannforskrifter (sjekk rømningsveier) og elendige fasiliteter for de fødende og pasienter generelt. Fagsjef kan til alt overmål få seg til å si at nå er fødeavdelingen helt oppe å gå for nå har de malt veggene og lagt nytt gulv.

Til alt overmål skal de fødende som har uforsvarlig lang reisevei i båt og ambulanse få komme til Molde å bo på hotell ei uke før termin, kanskje kommer ikke barnet før uka over termin eller to uker. Det må et mannfolk med utdannelse som gynekolog til for å få sagt noe så dumt (unnskyld til alle flotte og normalt tenkende gynekologer).

Kristiansund sykehus har en flott barneavdeling som iflg. fagsjefen ikke har noen betydning i forbindelse med nyfødte, men bløtdelskirurger og anestesileger (som vi også har i Kristiansund) var et mye viktigere innslag ved en fødsel (Dette var tungen på vektskålen for å legge ned Kristiansund fødeavdeling). Jeg har vært vitne til så mye inkompetanse og svada det siste døgnet, at jeg håper det er siste gangen vi må ha noe med disse menneskene å gjøre. Vi lever ikke i et diktatur meg bekjent, men demokratiet vårt er i stor fare hvis disse byråkratene skal få overstyre regjering og storting og være en stat i staten, som vi ikke kan velge eller kaste ved valg.

Dette er alvor og hele Nordmøre er i opprør, og en etter en kommune har kommet fram til at de ikke kan fungere i dette fylket som snart skal bli egen region. Søknad om endret regionstilhørighet mot Trøndelag vil komme på løpende bånn og da er vel region Møre og Romsdal i realiteten død før den er født. Flott for regjeringen som ønsker seg større regioner.

Ser gjerne at du tar en kopi av dette til statsminister Erna Solberg som ønsker at vi skal skape glansbilder og føde flere barn, og at du minner henne og Høie på stortingsvedtaket om at ingen fødeinstitusjoner skal nedlegges fortsatt står seg, bare ikke for Kristiansund. SÅ MYE FOR DET VEDTAKET.

Jeg håper at du, som den eneste fra regjeringspartiene, som har forstått hva vi står ovenfor, vil bringe dette videre og utfordre dine regjeringsvenner i Stortinget og få det fram i riksmediene. Hele Norge trenger din hjelp nå!

Med vennlig hilsen Astrid Mikaelsen (en av de såkalte «vanlige» folk i dette landet som vi alle elsker).

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags