Skolemat til alle

Av
DEL

LeserbrevSurnadal Arbeiderparti ønsker gratis skolemat til alle i grunnskolen.

De fleste barn i Norge er heldige med miljøet de vokser opp i. Frukt og skolemat er en selvfølge. Det er dessverre ikke slik for alle. Sosial ulikhet øker mer i Norge enn i land vi liker å sammenligne oss med. Vi må se barna som vokser opp i ressurssvake hjem.

Lærere kan fortelle om barn som kommer på skolen uten matpakke. Å sitte rundt samme bord og spise av den samme maten, virker sosialt utjevnende. Mat er kultur. Og den kulturen skal alle være en del av.

Det er gjort flere forsøk med skolemat. I tillegg til at det virker sosialt utjevnende, gjør det også noe med evnen til å lære. De lærer mer og bedre. All erfaring viser at skal de som trenger det aller mest, nyttiggjøre seg av et tilbud, må det være gratis. Gratis skolemat er å videreutvikle velferdsstaten, og det er et godt tiltak for folkehelsa.

I Surnadal har det vært laget og servert skolemat på de fleste skoler i flere år. Det har vært et spleiselag mellom foreldre og kommune. Erfaringen er udelt positiv. Det har påvirket miljøet, og lærere har rapportert at elevene i langt større grad «holder ut dagen». Arbeiderpartiet vil jobbe for gratis skolemat for alle i grunnskolen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags