Pensjonistpartiet og Romsdalsaksen

Av
DEL

LeserbrevEn av de viktigste grunnene til at jeg meldte meg inn i Pensjonistpartiet var partiets syn på utredning av Romsdalsaksen. Når Atlanterhavsveien skulle bygges var det også en lang kamp der et knapt flertall klarte å få dette realisert. Som kjent, ble denne korte vegbiten kåret til århundrets byggverk for 1900-tallet, og det med rette. Når vi i dag ser videoanimasjon av Romsdalsaksen er det lett å forstå at dette vil bli en ny stjerne på vegkartet som beundres av hele verden.

Ordfører og hele det politiske Rauma bør fronte Romsdalsaksen for her ligger muligheten for tilknytning med bru over Langfjorden. Vi har mer enn nok undersjøiske tunneler som må renoveres hvert 20. år til en kostnad som sannsynligvis vil utløse nye bompengeperioder og hvor veien stenges og kolonnekjøres i årevis.

En trenger ikke vare diplomingeniør for å vite at vannet renn unna bakke, og i alle undersjøiske tunneler vil vannet renne feil veg , altså inn mot midten. Dette er veldig store mengder som selvsagt må pumpes ut 24 timer i døgnet hele året. Når dette nødvendigvis er saltvann, vil kostbare installasjoner ha redusert levetid.

Når det gjelder sikkerheten, er det nok for meg å lese om folk som har opplevd brann i en tunnel. Det er vanskelig å ikke bli grepet av slike skrekkhistorier på norske veger.

Alle politiske parti sier i dag at de står for et renere miljø, men da blir det helt feil å gå inn for en forurensende møreakse. Det henger ikke på greip.

Pensjonistpartiet vil at myke miljøvennlige trafikanter skal ha like stor rett til veg over fjorden som alle andre , men velger du Møreaksen, stenges vegen i fjæresteinene for disse.

Ingen vet hvor lenge en har helse til å kjøre bil, men jeg ser ofte eldre med handikapkjøretøy på gangvegen til Tresfjordbrua og tenker i mitt stille sinn at det er slik vi vil ha vegen bygd i framtida.

Pensjonistpartiet vil også øke kollektivtilbudet og ser blant annet for seg en prøveordning med timeekspress til-fra Molde -Åfarnes-Vestnes hvor den treffer dagens rute Kristiansund-Volda.

Pensjonistpartiet sin visjon : Livsglede,framtid og folkehelse. Du trenger ikke vare pensjonist for å stemme på oss!

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags