Tilsvar «Okkupasjon av Palestina»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Under denne overskriften kommer Georg Panzer med noen betraktninger stilet til meg i Tidens Krav 09.11. Overskriften kan umulig bygge på sannheten, siden det ikke eksisterer noen stat ved navn «Palestina».

Videre kan en lese i innlegget, «At det foreligger okkupasjon fra Israels side er avklart folkerett». Uten henvisning til hvilken folkerett det siktes til er utsagnet bare en påstand.

Jeg kjenner godt til domstolene som blir nevnt. G. Panzer vet det, men alle andre vet kanskje ikke at domstoler etablerer ikke folkerett. Og ulike domstoler kan komme fram til sprikende konklusjoner. Appellretten i Versailles (2013) slår fast at Israel ikke er okkupant av landområder. Jødene har ikke bare rett til Judea og Samaria («Vestbredden») men det er rettferdig, slår domstolen fast. Uomtvistelig rettferdig når etablert folkerett 24.07.22 legges til grunn. Her har vi et viktig poeng.

Hvis vi vil påstå at Israel «okkuperer» ulovlig landområdene Judea og Samaria («Vestbredden»), må vi finne på noe annet å begrunne det med enn gjeldende etablert folkerett i San Remo 24. juli 1922, og artikkel 80 nedfelt i FN pakten 24.oktober 1945. Artikkel 80 forbyr å gjøre ugyldig legale tildelte rettigheter under mandattiden. Folkerett, et annet ord for internasjonal lov, skapes gjennom traktater, avtaler, overenskomster, konvensjoner, charter, pakter, protokoller mellom to eller flere land, eller ved langvarig praksis, sedvane.

ICJ-domstolen som ble etablert i 1945 bidrar til å løse tvister mellom stater. Ikke mellom organisasjoner og stater. Dessuten må berørte stater godta behandling av ICJ. Ingen land kan tvinges.

Ellers blir det urettferdig å beskylde meg for å være usann, når jeg etter beste evne forsøker å peke på innholdet i de mest sentrale dokumenter og vedtak. Se også mitt andre tilsvar til Marcus Hamnes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken