Nå må noe gjøres før det er for sent

- Jeg synes det er pinlig for Norge at Joshua French-saken ikke har funnet sin løsning, skriver Jostein Seljehaug.

- Jeg synes det er pinlig for Norge at Joshua French-saken ikke har funnet sin løsning, skriver Jostein Seljehaug. (Foto: )

Av
DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

KUN 99 kr for ALT på nett.

LeserbrevI Kongo sitter en dødsdømt nordmann og råtner i fengsel. Han er dømt i en tvilsom rettssak. 8. mai har Joshua French sittet åtte år i kongolesisk fengsel, under umenneskelige forhold.

Dette har ført til sviktende helse. I fjor var han innlagt på sykehus i fem og en halv måned. Sykehusopphold på cirka 570.000 kroner har familien selv måttet bekoste.

Joshuas mor Kari Hilde, datter av det kjente misjonærparet Brit og Olav Hodne, har i lengre tid vært i Kongo for å bistå sønnen, Hun sørger for at han får det aller nødvendigste som han trenger i fengslet, som mat, drikke og hygieneartikler. Nå meldes det igjen om at Joshuas helse er sviktende.

KrF har fulgt opp denne saken overfor norske myndigheter, om å få han benådet eller overført til soning i Norge (april 2016).

Nå (februar 2017) har Steinar Reiten i KrF, som for tiden vikarierer på Stortinget, sendt ny henvendelse til utenriksminister Børge Brende med oppfordring om at noe må gjøres og at det haster med å få tatt en beslutning. Da får vi vente og se hva som skjer!

Norge er et vennligsinnet land, som gir nærmere 200 millioner kroner i støtte til Kongo. Det burde derfor være rimelig greit å komme i dialog med myndighetene der. Jeg synes det er pinlig for Norge at saken ikke har funnet sin løsning.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags