Høyskoletilbud på Nordmøre - Campus Kristiansund

Av
DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les Tidens Krav i 5 uker for KUN 5 kr!

LeserbrevStyret i Nordmøre Historielag ser med tilfredshet på det arbeid som nå legges med for å få til et bedre høyskoletilbud på Nordmøre og i Kristiansund.

Historielaget er opptatt av at dette tilbud også får en humanistisk fagkrets og et utdanningsløp som også kvalifiserer for fag som historie.

Vi synes å ha registrert at det er færre og færre som lokalt engasjerer seg i den nære historie. Det er færre som legger ned arbeid for å grave frem den historie som lokalt er viktig. Vi kan se på våre årbøker fra 1920 og merker oss at det nok er en del forskjeller mellom hva som den gang ble skrevet og det som leveres nå. Uten forkleinelse for dagens lokalhistorikere. Men mengden av slike og vinklingen på stoffet var noe annerledes før.

På den annen side er det også dette året svært mange som lokalt søker om støtte for å kunne utgi spennende lokalhistorisk arbeid via Jan H. Leithes minnefond. Og vi har registeret en økning både av medlemmer og oppslutning på våre møter.

Historielaget mener det er viktig å holde den lokale historieskrivningen og interessen oppe. Det har mye med identitet og røtter å gjøre. Og dette er ikke minst viktig i en tid hvor mange er opptatt av sin slekt og sin historie. Også fremskyndet av gode NRK-program i den sjanger.

Når det nå skal dannes et bredere og større utdanningstilbud på Nordmøre, da må en ikke bare lete etter utdanningsløp som er av teknisk natur eller som direkte svarer til jobb i olje og fisk. Da er det viktig for hele kulturlivet i regionen vår at vi får til humanistiske fag med en videre horisont. Og historie med lokalhistorisk vinkling ser vi som et potensial.

Vi tror det vil interessere mange som driver med slektsforskning, mange som er opptatt av nærhistorie og mange som bruker lokalhistorien som inngangsport til de mer overordnede historiske og internasjonale studiene.

Nordmøre Historielag spiller gjerne på lag med de som skal arbeide fram fagtilbudet på den nye Campus og det nye høyskoletilbudet i regionen.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags